Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Nod în gât

Dovada că depresia e treabă serioasă

M-a întristat și pe mine vestea morții solistului de la Linkin Park. Poate pentru că îmi plăcea muzica lor, pentru că au fost printre primele trupe rock îndrăgite de mine și pentru că e trist ce/cum s-a întâmplat.

Și tot aud/citesc cum că ar fi fost un laș că a făcut asta, un drogat, un alcoolist și multe alte adjective urâte. Cum că depresia lui ar fi fost imaginară și se alinta. Cum crede lumea că se poate băga în viața unui om doar pentru că i-a ascultat muzica, că i-a cumpărat un album sau că l-a văzut pe internet sau tv.

Și unii vorbesc în necunoștiință de cauză.

Așa cum cred unii că mamele depresive sunt invenții ca să scape de copiii lor în favoarea unui duș liniștit.

Cum cred unii că bolile mintale sunt de la droguri și alcool. Cum că tatuajele sau rockul te fac să te sinucizi.

Depresia e o boală. Chiar dacă nu îți dă semne ca răceala, hepatita sau altele, ea există, este o boală și trebuie să i se acorde atenția cuvenită.

Mulți oameni deștepți au avut depresie. Asta deși nu este o regulă, cum că doar oamenii deștepți sunt depresivi, este ca un preambul la ceea ce doresc să scot în evidență. Depresia nu are tipare, ținte ori rețete. Nu există „dacă fac așa nu voi fi depresiv”.

Gestionarea emoțiilor, clasificarea și denumirea lor, buna relație cu tine însuți și acceptarea de sine poate ajuta.

Vă las aici și aici două articole recente despre depresie din blogosfera românească. Sunt povești adevărate și sincere. Citiți-le.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: