Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Metafore Vise colorate

Acasă

Vreau să păşesc într-o cameră cu iz de intimitate, cu iz de refugiu. Pereţii mari şi albi tapetaţi cu amintiri din hârtie lucioasă, scrijeliţi cu citate din cărţi şi versuri de poezie să fie calzi şi primitori.

Să fie un pat nu prea înalt, acoperit cu o cuvertură colorată în dungi, pufoasă şi caldă.O perdea simplă şi lungă până-n pământ gata oricând să te ascundă de nimicurile de afară. O podea la fel de caldă ca pereţii, un covor la fel de colorat, pufos, să ţină de cald. O măsuţă mică într-un colţ pe care să domnească 2 căni de cafea, scrumiera de sticlă şi ceva de mâncare.

În alt colţ o altă masă mai mare pe care să lenevească un laptop din care să se audă lin muzică;cărţi începute, cărţi terminate, cărţi vechi şi noi, cu miros puternic, inducându-ţi stare de nostalgie şi frenezie.
Şi să fie o lumină… difuză. O lumină care porneşte de la fereastră şi se revarsă peste materie cu pasiune ca şi cum ar mângâia obiectele şi tot ce-i răsare în cale.
Mirosul…să miroasă a primăvară şi a bujor şi frezie, a cafea proaspătă, a fericire şi linişte.Ştii cum miroase liniştea? Sau fericirea? Eu nu ştiu…dar o intuiesc şi mi-o imaginez.
Vreau să fie cald mereu, o căldură să-ţi permită să stai în cămaşă şi în picioarele goale tot timpul;căldură care-ţi permite să ai o stare de bine până ce-ţi vine să râzi fără să ştii de ce. De ce? Pentru că eşti acasă la tine, unde îţi este bine şi nu e nevoie să fii altcineva;căldura care îţi induce starea de nepăsare.

Părul să-l am ciufulit şi lung pe spate, cămaşa aia a lui, să fie singurul obiect de îmbrăcaăminte de pe mine, piatra de la gât, mâini calde şi fine, unghii date cu roșu…
Să fie un El lângă mine, să iubească curbele pe care le poate forma un corp, să iubească ochii verzi, să mă ţină strâns în braţe şi eu să fiu fermecată de mâna lui.
Acasă …să fie un refugiu.Când îmi vine să plâng să stau aici, când îmi vine să râd să stau tot aici, când vreau să aflu gustul fericirii tot aici, când sunt fără chef şi inspiraţie să fiu aici, când vreau să gust din El să fiu tot aici şi când am să vreau să zbor…să-mi iau zborul de aici…

Când mi se va împlini toate astea …am să-i zic „acasă”.

scorpions COMING HOME

 

 

9 comentarii

 1. Ei bine,tocmai am citit cea mai frumoasa descriere a cuvantului"acasa"…minunat!
  Si mai zic inca ceva, tare-mi place melodia din dreapta sus :)…

 2. pfff ce să zic ? e de bine cred ,mulţumesc.
  Snow Patrol-Run

 3. Mie imi place mult si Always Somewhere de la Scorpions http://www.youtube.com/watch?v=e47R7Z_jwkA :)!

 4. e bestială !

 5. Si Obsession (http://www.youtube.com/watch?v=ZiKZ2wpJF9w)si multe altele de la ei…:).Am atatea amintiri frumoase pe melodiile lor …

 6. Da, chiar ai infatisat o definitie foarte frumoasa. Toti ar trebuie sa putem avea o asemenea cameruta in care sa ne simtim noi insine si sa fim fericiti. Bafta in gasirea ei!

 7. f fain…:)
  melodia e superba:)

 8. Melodia cu textul merg ca unse…Foarte frumos! Bravo de o mie de ori!

 9. Frumos! foarte frumos!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: