Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Fără categorie

„Anotimpul ploilor”-recenzia mea

Anotimpul ploilor
Anotimpul ploilor

„Anotimpul ploilor” de Tatiana de Rosnay este ca o lungă plimbare prin Paris alături de un ghid care cunoaște orașul ca pe propriile buzunare.

Scriitoarea s-a născut în suburbiile Parisului și, după mine, această carte este ca declarație de admirație față de capitala Franței.

Remarci ușori plăcerea scriitoarei de a povesti, de a relata întâmplări care s-au petrecut deja, dar care au legătură cu ce se întâmplă în prezent.

Deși prea multă acțiune nu există în carte, în atenția cititorului sunt aduse des amintiri prăfuite, amintiri marcante pentru personaje. Se folosește mult de imagini vizuale, auditive, iar personajele sunt descrise în detaliu, până să ajungi să-ți imaginezi cum arată personajul. Scriitoarea se concentrează pe emoțiile, trăirile și gândurile personajelor, mai mult decât pe acțiuni, fapte.

Dialogul este foarte puțin folosit, povestirea rămâne să domine, dar este captivantă, pe mine nu m-a plictisit acest stil.

În Paris plouă. Plouă de o săptămână fără oprire, ceea ce duce la inundații. Sena se revarsă asupra Parisului, înghițindu-i farmecul și strălucirea. Familia Malegarde se reunește pentru a sărbători aniversarea lui Paul, care împlinește 70 de ani. Numai că, mai târziu, în loc să petreacă cu zâmbete și mese îmbelșugate, membrii familiei au parte de un necaz.

Revărsarea Senei coincide cu un AVC, accident vascular cerebral, lăsând să iasă la iveală secrete. Fiecare are câte un secret mic!

O consider o carte ușoară, dar totuși bună, cu multe lucruri de învățat despre iubirea sinceră și necondiționată, despre empatie și sinceritate.

Te vei lovi de o poveste simplă, nimic ieșit din comun, dar stilul, eleganța și darul vorbirii al scriitoarei te va face să te bucuri că citești acestă carte.

Așadar, e o carte de luat în seamă, iar cine a citit-o poate să-mi lase aici impresiile sale.

1 comentariu

  1. […] Sunet de ploaie pe fundal, în timp ce citești „Anotimpul ploilor” […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: