Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

centrală costuri fără poluare încălzire infrarosu mici panouri radiante

Avantajele panourilor radiante cu infraroșu (P)

Că tot vă povesteam despre revelionul nostru de adulți,petrecut  cu cei 3 copii care nu mai adormeau,aici articolul ,nu v-am povestit un alt aspect neplăcut al petrecerii.A fost frig în casă.O casă neîncălzită,doar în camera copiilor era cald,de la un sărman calorifer electric.
Gazda noastră avea centrală pe gaze.Avea.Pentru că pe un timp de ger,a lăsat-o nepornită,să-i zic așa…a înghețat țeava de evacuare,iar un ”meșter” s-a gândit să dea cu lampa…ceva cu foc deschis oricum,chipurile s-o dezghețe.
Nu a fost metoda cea potrivită se pare,pentru că i-a ars toată centrala,plus o evacuare de apă din centrală.Ceva de vis,nu?
Îți dai seama,nu?Să arunci practic o centrală la gunoi,pentru că nu se mai poate repara,nu e chiar ceva ieftin.
Târziu mi-am dat seama că soluția rapidă de încălzire a apartamentului ei este să-și monteze panouri radiante cu infraroșu.De ce? Pentru că sunt mai ușor de utilizat și mult mai avantajoase din multe puncte de vedere,pe care le voi enumera în continuare,după o documentare temeinică și o comparație cu alte metode de încălzire.

Recunosc,nu e prima oară când aud despre aceste panouri radiante cu infraroșu.Regret doar că ,personal ,nu am cum să le folosesc,nu dețin o casă proprie și personală.Dar ,după căutări intense,am decis că aceste panouri sunt de promovat.E păcat ca o informație să nu ajungă la urechile celor care caută și alte soluții de încălzire.
Mă intrigă faptul că,aproape de fiecare dată când apare ceva nou și revoluționar la noi în țară ,nu se promovează destul acel lucru.Aș avea multe exemple.Nu degeaba se spune că România e în urmă cu câțiva ani buni,față de alte țări.Așa că,cei care,au ocazia să folosească produse revoluționare ,de orice natură,să dea de știre și celorlalți.
www.chibzuinta.ro este un astfel de site,unde are grijă să dea niște informații cumpărătorului.E bine de acces acest site.Chiar și despre panourile radiante cu infraroșu are un material foarte detaliat.
De asemenea vă puteți documenta și pe acest site,specializat în panouri radiante cu infraroșu și acolo puteți face comenzi,după ce ați consultat oferta de produse,au număr de telefon.

O să vă detaliez acum câteva avantaje,chiar deduse de mine ,după ce m-am informat :
 • Dimensiuni mici,grosime de 3 cm,chiar și mai puțin,ceea ce e minunat pentru spații mici,ce se pot monta pe tavan sau pe un perete mai puțin interesant
 • Cost redus de energie.Vă detaliez aici un exemplu ,preluat de pe http://www.panouriradiante-incalzire.ro/    
Astfel, luam ca exemplu o camera de apartament situat la un etaj intermediar, de 18 mp (43 mc), cu izolatie buna (caramida + polistiren de 10 cm, un singur perete exterior, geamuri termopan).
Intr-o asemenea incapere, estimam un consum de energie in valoare de 110-120 lei/ luna, pentru mentinerea constanta a unei temperaturi de 21-22 grade C.

Costul mi se pare rezonabil,la o centrală cu gaz costul e mult mai ridicat.
 • Nu necesită autorizație.Superb.Când s-a montat la apartamentul unde stau cu chirie ,centrala pe gaz,cel care a dat autorizația a trebuit plătit,se fac periodic verificări,care generează costuri.La aceste panouri e nevoie de o bormașină,câteva șuruburi și puțină îndemânare
 • Se încadrează în decorul camerei,se pot monta pe tavan,confundându-se cu tavanul,pe perete ,pe post de tablou,chiar există modele asemănătoare și se pot regla separat,independent de alte panouri din celelalte camere
  http://www.panouriradiante-incalzire.ro/
  http://www.panouriradiante-incalzire.ro/

   

  http://www.panouriradiante-incalzire.ro/

 • Sunt  alternative convenabile,mai ales pentru zone unde nu există gaze,iar lemnele se procură mai greu ,aceste panouri utilizând energie electrică,iar în ziua de azi energia electrică se obține din mai multe resurse
 • Foarte important,aceste panouri încălzesc obiectele,pereții mai întâi,astfel se împiedică apariția mucegaiului și a altor alergii,camera se încălzește mai eficient,căldura se răspândește peste tot,se elimină diferențele mari de temperatură între podea și tavan
 • Am văzut acest timp de încălzire în magazine mici,supermarketuri,alimentări și brutării ,unde igiena trebuie să fie șefa,unde nu se admite mucegai și umezeală.Se pot încălzi chiar și spații exterioare,terase ,hale industriale și au garanții între 5 și 10 ani cu durată de utilizare de 20 ani.
  • Lampă cu halogen potrivit pentru restaurante,grădini,săli de sport,terase,garaje.345 lei.Putere2000w. 

Zic să le dați o șansă.Asta nu înseamnă să vă aruncați mâine centrala pe fereastră sau să renunțați la caloriferul electric.Zic să vă documentați,să fiți mai deschiși la minte și să acceptați și alte metode de încălzire.Întrebați în stânga și în dreapta ,cereți păreri și facturi.

5 comentarii

 1. super interesant. Multumim pentru articol!

 2. Mulțumesc.

 3. Mulțumesc.

 4. Auzisem de ele, dar nu imi imaginam cum arata.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: