Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

campanii Fără categorie

Canapeaua-prietena noastră din living

Permiteți-mi să raportez, cocoțată în mijlocul canapelei mele confortabile, cu o cutie cu bomboane trase în lichior și cu laptopul în brațe, că cea mai importantă piesă de mobilier din casa noastră este, fără dubiu, canapeaua. Și atunci, mi-am dat seama că cineva trebuie să reamintească cât de importantă este canapeaua pentru noi toți.

Martoră la toate comentariile lăsate seara, pe facebook, complice la toate săriturile de bucurie pentru notele de la examene și licență, asistentă pentru oasele întinse după programul de la serviciu ori iertătoare pentru toate cafelele fierbinți pe care le-ai vărsat de-a lungul timpului. De asemenea, a fost prezentă în mai toate escapadele tale amoroase, la mai toate lacrimile fierbinți vărsate, la toți pumnii dați de furie, ori palmele tropăind nervos însoțite de râsete isterice.

sursă foto:biano.ro

Cu toții le-am trăit pe astea, dar am uitat că mult timp am petrecut pe caneaua noastră din sufragerie, mai ales în pandemie. Cât timp ne-au amorțit fundurile pe canapea, la școală/serviciu/facultate online, cât timp am petrecut citind, cu picioarele pe brațele sale, câte nopți avem în care am adormit strâmb, pe canapeaua din living?

Cum arată o canapea perfectă?

Să-i dăm Cezarului ce-i a Cezarului! Să recunoaștem că o canapea perfectă este acea canapea într-o culoare care nouă ne place; în acea culoare care ne prinde și ne ademenește. O canapea perfectă este acea canapea confortabilă și moale, care ne „îmbrățișează” cana cu cafea sau paharul cu vin și care e destul de încăpătoare, cât să încapă toată familia, cu tot cu cățel și purcel. Totodată, ea trebuie să fie de calitate, pentru o rezistență îndelungată și să poată fi extinsă cu ușurință. Dacă se și curăță ușor… atunci nu-mi mai doresc nimic.

sursă foto: biano.ro

Pentru mine, canapeaua perfectă, pe lângă toate calitățile menționate mai sus, aceasta trebuie să mă convingă că poate fi regina mobilierului, să aibă suficientă prestanță pentru a o plasa strategic în mijlocul livingului, să fie veselă și să se armonizeze cu restul casei.

Bineînțeles că aspectele tehnice contează, bineînțeles că e de preferat calitatea materialului și că e important să ne alegem obiectele de mobilier după criterii obiective și bine argumentate, însă, vremurile pe care le traversez eu, cu toții, ne fac să fim mai atenți la amintirile pe care le construim în jurul acelor obiecte de mobilier. Să încercăm să fim mulțumiți cu ce avem!

Canapeaua ta perfectă cum arată?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: