Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Jurnal de vărsător Vise colorate

Cărți de Crăciun pentru copii (recomandări)

Combinația cărți și Crăciun este un vis frumos, reconfortant și relaxant. E acel sentiment de cozy, de bine, de acasă, de pat moale și căldură. De miros de brad și portocale.

Cărți de Crăciun este un subiect sensibil pentru mine. Mă emoționează și mă urcă pe culmile fericirii de fiecare dată când deschid, ating sau doar văd o carte cu temă de iarnă. Și îmi plac, în deosebi, acele povești/cărți care depășesc subiectul Moș Crăciun care vine noaptea pe furiș și lasă cadouri sub brad.

Îmi plac acele cărți care transmit mai mult decât „iarna este despre Moș Crăciun”, și ne conduc spre lumea magică a dăruirii, a prieteniei și a faptelor bune, din suflet. Bucuria zăpezii, a statului împreună la masă, a colindelor și a bradului împodobit.

Despre asta este Crăciunul!!

Și pentru că poveștile pentru copii au și acest plus de a fi ilustrate, și ce ilustrații, vin să vă propun 4 cărți cu povești specifice anotimpului de iarnă, în special Crăciunul.

1.Domnul Zăpadă (editura Didactica Publishing House)-îl găsești pe cartemma.ro, pe libris, pe librărie.net. Și cu siguranță și în librăriile fizice.

Este o carte potrivită pentru copiii cu vârste între 2 și 5 ani, deși fiică-mea o preferă și acum, la 7 ani. Ăsta este un avantaj, acum își citește singură poveștile.

„O poveste încântătoare de Crăciun.”Un om de zăpadă care aduce bucurie în inima unei fetițe care are o dorință simplă de Crăciun.

Are text puțin, de aceea este preferata picilor, cuvinte simple, pe înțelesul lor, și morala de final, pe care cu siguranță o vor prinde și copilașii.

2.Povești de Crăciun (Editura Gama). O găsești în librării, normal, iar în online pe libris.

Cuprinde 17 povești, și amintesc: „De ce e bradul mereu verde?” Zăpădița”, „Noaptea Sfântă”, „Crăiasa Zăpezii”„Băiețelul din turtă dulce”…

Poate v-ați dat seama, cartea cuprinde povești adaptate după cele  clasice, basme populare. Ilustrațiile superbe sunt semnate de Alexia Udriște. Este o carte de colecție, așa că eu am decis să o am în bibliotecă. O carte pentru copii și părinți.

3.Cuminte de Crăciun (editura Didactica Publishing House). O găsiți în online pe libris.

Este recent achiziționată, așa că nu am desfăcut-o, vreau să o las pe pitica mea să o facă, mai ales că are și o surpriză, un braduț din carton, numai bun de pus pe birou.

Așadar, nu am apucat s-o răsfoiesc, nu pot să spun mai multe, însă cunoaștem personajele Ema și Eric. Iar cu așa personaje, cu siguranță am făcut o alegere minunată. Presimt că e genul acela de poveste cu multe năzbâtii, făină împrăștiată prin casă și brad dărâmat 🙂

4.Mickey Mouse și corespondența de Crăciun. Este din colecția Disney, colecția de aur. E cumpărată de la chioșcul de ziare. În online am găsit-o pe magazinul colecționarului. 

O poveste drăguță, cu Mickey pe post de salvator al scrisorilor de Crăciun. Și îmi place, pentru că îți arată că nu doar Moș Crăciun face minuni și fapte bune. Și ceilalți pot salva Crăciunul.

Toate cărțile recomandate au prețuri accesibile, copertele sunt cartonate, foile lucioase și groase, frumos ilustrate. Mai mare dragul să le răsfoiești și să le citești sub o pătură moale.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: