Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Căutare
Arhivă blog
Parteneri
Aplicatii Excel gestiune si contabilitate - Magazine online, WebSite-uri de prezentare - AdyMedia.ro
bestkids.ro
Treburi lumeşti

Ce rost are căsătoria?

By on 5 mai 2010

Cu câteva zile în urmă m-am hotărât să vizionez şi eu acel film cu cererea în căsătorie pe 29 februarie de la irlandezi, pe nume leap year. Nu am asistat niciodată şi nici nu am auzit de vreo cerere în căsătorie făcută de o femeie unui bărbat.Nu neapărat că aş avea ceva împotriva acestui lucru. Nu m-am gândit niciodată la treaba asta.
Dar uitându-mă la film îmi dădeam seama că în postura ei de femeie disperată să se mărite sunt şi alte femei.
Visează doar inele cu dimantul cât casa, cum el sărăcuţu’ se aşază în genunchi şi formulează cu foarte multă miere formula magică, pe care oricum nu va apuca să o ducă la bun sfârşit pentru că ea va scoate tocmai din fundul plămânilor un DA hotărât. Bineînţeles că după treaba asta cel mai mult timp îi va ocupa croirea rochiei pentru că ea trebuie să arate perfect în ziua nunţii. El să facă ce vrea cu costumul lui.
Gagica asta din film era realmente disperată să se mărite cu iubitul ei cu care şi-a petrecut 4 ani din viaţă. Vrând să-i facă o surpriză şi să-l ceară în căsătorie, vremea nu prea a ţinut cu ea şi a trecut prin multe peripeţii. Logic că s-a îndrăgostit de altul. Nici nu bănuiam alt fir. Până la urmă…se mărită cu cel cu care şi-a petrecut 2-3 zile şi l-a trimis la naiba pe iubitul ei cu care a stat 4 ani. 4 ani !!!

Fazele astea cu căsătoriile sunt un pic pe dos, nu mi se par deloc corecte cererile în căsătorie.
Căsătoria trebuie să cadă de comun acord. Nu vii la mine cu un inel şi eu în loc să-ţi dau un răspuns îţi spun „lasă-mi un timp de gândire că m-ai luat prin surprindere”.
Nu ar trebui să existe astfel de momente. Căsătoria intervine când cei doi îşi doresc, nu când unuia (în general bărbatului) îi vine să facă cererea pentru că el vrea.
Altfel….ce rost are căsătoria???

TAGS
RELATED POSTS
9 Comments
 1. Monica Olteanu

  5 mai 2010

  mda…..asa e

 2. Filip

  5 mai 2010

  Sunt de acord…dar…de obicei (cred) femeile vor, si barbatii (cand sunt si ei pregatiti – ca ei sunt mai retinuti cand vine vorba de asta…bine unii…) actioneaza…deci…cred ca pana la urma e totusi de comun acord…faza cu "lasa-mi un timp de gandire" e asa mai inspre (sa nu par disperata) 🙂 cred…

  (Nu da cu paru`)

  mah acum cand vine vara facusi focu`? 🙂

 3. Cati

  5 mai 2010

  Nu dau bre cu paru'
  Focul e ca să…fiu pă trend :))

 4. Dragos-Andrei Preutescu

  5 mai 2010

  Tatal si bunicul meu au o vorba foarte nostima si anume : "insurat e oleaca mai bine decat spanzurat" :).Poate de aceea barbatii se gandesc mult, sau iau decizii rapide, gandind ca au gasit perfectiunea pe care o cautau.

 5. Cati

  5 mai 2010

  În general femeile vânează căsătoria.Sau poate mă înşel eu…

 6. realbadpisy

  5 mai 2010

  am meu nu m-a cerut in casatorie si totusi ne-am casatoritv sa intmplat de la sine.. nu stiu….

 7. Filip

  6 mai 2010

  Pã trendu' cui? (mah iara scosãsi aia? fir'ai tu sa fii! Ptiu!)

 8. Cati

  6 mai 2010

  Pă trendu meu :))
  Mă freacă la icre ăla cu radioul lui şi comentează cu anonim.

 9. Filip

  6 mai 2010

  ah…ouchei ouchei… 🙂 spammer ce sa-i faci

LEAVE A COMMENT