Scriu

Comandamentul pentru Fapte Mici

Mână de la mână se face treabă bună

Cât te costă să fii om în ziua de azi? Cât te costă să-ți arunci ambalajul de la mâncare la coșul de gunoi? Cât de costă să ajuți un bătrân să traverseze strada? Cât te costă să să ajuți un copil care s-a pierdut de mama lui în parc? Cât te costă să donezi 2% din impozitul pe venit unui copil cu probleme de sănătate?

Sunt lucruri mici, dar cu mare însemnătate pentru cel la care ajunge bunătatea ta.

Faptă mică lângă faptă mică poate chiar salva multe vieți.

Așa s-a născut „Comandamentul pentru fapte mici”, proiect susținut de bloggerul Cristian China Birta și de HARTMANN care sprijină Asociația ”Inima Copiilor” cu produse care vor servi atât îngrijirii bebelușilor internați cât și desfășurării activității medicale pe secția de terapie intensivă și în blocul operator Cardiochirurgie din cadrul spitalului Marie Curie. Proiectul, denumit ”Fapte Mici”(www.faptemici.ro) extinde astfel programul de susținere a grupurilor și comunităților vulnerabile lansat de HARTMANN România anul trecut, la aniversarea a 200 de ani de istorie internațională.

Cine este Asociația „Inima Copiilor”?

O organizație nonguvernamentală înființată în 2006. De 13 ani, scopul lor este acela de a ajuta copiii cu probleme medicale, în special cu afecţiuni cardiace.În România se nasc zilnic cel puţin trei copii cu o malformaţie cardiacă congenitală! În România, prima cauza a mortalităţii infantile neaccidentale o constituie malformaţiile cardiace congenitale! 

Faptele mici ajută mai mult decât nimic. Ajută mai mult decât să stai să te uiți cum zilnic mor copii din cauza unor boli, de inimă, ori de alte afecțiuni, fără să iei atitudine. Pentru că statul nu este în stare să să administreze corect banii, astfel încât să ajungă la toți, dar mai ales să-i sprijine pe cei aflați la greu.

Cum poți face și tu fapte mici:

Pasul 1-Te duci la vot, duminică, pe 26 mai și când va mai fi nevoie!

Pasul 2-Alegi să direcționezi cei 2% din impozitul pe venit unei organizații nonguvernamentale, cum ar fi Inima Copiilor.

Pasul 3-Te înscrii în Comandamentul pentru fapte mici, proiect susținut de HARTMANN și Cristian China Birta, și spui și altora despre proiect.

Pasul 4-Faci în continuare fapte mici sau mari, bune să fie.

3 comentarii

  1. Chiar daca nu sper sa castig ceva din campania asta BlogalInitiative, am scris pentru ea pentru ca mi-a placut tare mult ideea. Daca noi am distribui mai des informatii despre cum se implica unii si altii, poate am instiga si alte companii sa doneze mai mult, sa salvam mai multe vieti impreuna.

  2. Și eu la fel. Îmi place foarte mult campania.

  3. […] Cătălina Lungu primește gradul de Colonel Superbel! […]

Lasă un răspuns