Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Cartea de pe noptieră

Cum e să ai un adulter?

Cum e să ai un adulter, sau fii într-un adulter?

Axis Libri
Axis Libri

Când am început să citesc „Adulter” de Paulo Coelho eram în parc. Nu știu dacă titlul a atras atenția într-un fel. Nu știu dacă a pus pe cineva pe gânduri, dacă a făcut pe cineva să se îndoiască de partenerul său. Dacă a făcut-o…nici nu știu dacă să-mi pară rău sau nu.

Mie mi s-a părut o carte interesantă, bună și poate vă așteptați ca acest roman să descrie tot parcursul unui adulter, cu detalii picante, ca o povestire. Însă, romanul se axează mai mult pe partea spirituală, pe ceea ce se întâmplă în sufletul unei persoane atunci când își înșală partenerul.

E o poveste ușor atipică. Adică personajul care înșală nu este nefericit. De fapt, Linda, personajul principal, are o viață bună, aproape perfectă, cu un  soț bun pe care îl iubește, și la rândul lui o iubește.

„Tristețea mea a devenit rutină, nimeni nu observă mai mult. Sunt fericită că am pe cineva cu care să vorbesc. Dar ce vreau să spun nu are nicio legătură cu acestă veselie aparentă.”

Atunci, cum din viața asta perfectă și invidiată de toată lumea, s-ar putea desprinde un lucru ce o va duce la marginea prăpastiei?  Ce o determină să se arunce în brațele unui alt bărbat? Acasă nu are ce-i trebuie?

„De ce s-a întâmplat asta? Parcă m-ar fi împins altcineva spre acea situație mecanică, ce nu avea nimic erotic.”

Bineînțeles, aceste întrebări și multe altele mi le-am tot adresat în timp ce citeam cartea. Și mi-am răspuns la întrebări, și am încercat pe cât posibil să mă încalț cu papucii ei sau a soțul ei.

Coelho reușește destul de bine să descrie miezul sufletului femeii care greșește. Scotocește și scotocește, pune magie pe cuvinte și pe gândurile femeii, astfel încât să nu pară ceva indecent sau murdar.

Eu am citit-o destul de repede, având în vedere „chinurile” la care sunt supusă zilnic (am un copil), are 253 de pagini dar se citește ușor, iar scenele de sex adaugă sare și piper poveștii.

La ce nu mă așteptam? La finalul acesta. Mă gândeam că va avea un final siropos, dar nu.

„Am căutat Adevărul și l-am găsit. Și sper că li se va întâmpla la fel tuturor celor care au avut o experiență ca a mea.”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: