Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Jurnal de vărsător Scriu

Curățenie cu Sano

În contextul pandemiei din România și în întreaga Europă, cred că subiectul pe care ar trebui să ne preocupe acum ar fi igiena personală și curățenia casei. Mă rog, în general ar trebuie să ne preocupe asta, însă acum este musai să înțelegem că o igienă corespunzătoare, temeinică, dar și o curățenie generală a casei este ceva ce trebuie să ne preocupe intens. Știu că asta ne consumă multe resurse, și pe de o parte este și normal să fie așa. Însă doar așa ne asigurăm că virusul nu se va mai răspândi atât de rapid.

Și pentru că școlile s-au închis, noi am decis să stăm cât mai mult timp în casă, evitând pe cât de mult posibil ieșitul afară. Iar asta nu ni s-a mai întâmplat, și este normal să fim panicați, speriați, confuzi. Mie mi s-a permis să stau acasă, dar există și alți oameni care nu-și permit luxul acesta, printre care și soțul meu.

Și cum n-am vrut ca statul în casă să ne demoralizeze și să ne demotiveze să ne continuăm viața obișnuită, printre primele lucruri pe care le-am făcut, a fost curățenie generală.

La mine, curățenie generală înseamnă sortat lucruri, pentru că am așa…un dar de a strânge lucruri de care mă atașez, și la fel face și fiică-mea, șters praful, aspirat, periat, organizarea lucrurilor, schimbat lenjeriile de pat.

De ceva timp mă obsedează și ideea de a șterge mai des podelele, având în vedere praful din Galați și multitudinea de lucrări, noroi și și tot felul de gunoaie în care calci fără să-ți dai seama.

M-am bucurat că Sano a ales să ne fie partener la Danube Bloggers Meet, și ne-a oferit câteva produse de curățenie. Îmi plac cosmeticele, dar curățenia este foarte importantă.

curățenie cu sano
curățenie cu sano

De câteva zile testez câteva produse de la ei, mai ales în condițiile date, și mi-am format deja o părere, pentru că le-am folosit intens, mai ales soluția pentru podele.

Formula concentrată pentru pardoseli de la Sano

curățenie cu sano
curățenie cu sano

V-am spus deja că mă obsedează ideea de a avea podele curate, așa că, formula concentrată m-a ajutat în acest sens. Am folosit un capăcel de soluție la o jumătate de găleată cu apă, uneori am pus și două căpăcele, mai ales după ce veneam de afară. De obicei schimb apa, nu o folosesc la șters prin toată casa, mai ales că pe holul de la intrare se intră cu încălțămintea de afară.

Recomandări privind formula concentrată de la Sano

-curăță podelele și nu lasă urme grase sau dâre de mizerie

-parfumează discret și intens

Opțional, pentru că nu conține dezinfectatant, am venit din urmă cu o altă apă în care am adăugat dezinfectant pentru pardoseli.

Spray-ul pentru mobilă de la Sano

curățenie cu sano
curățenie cu sano

Înainte să folosesc acest spray, foloseam igienol pentru mobilă, deși nu ataca mobila, praful se depunea la loc.

Avantajul spray-ului de mobilă este că, în timp ce curăță petele/amprentele și praful, are efect antistatic și împiedică să se mai depună straturi de praf.

Spray parfumat de la Sano

curățenie cu sano
curățenie cu sano

Recunosc, nu sunt fană a spray-urilor de cameră, mă irită de obicei, mai ales acele dispozitive care dă câte un puf de parfum la un anumit interval de timp. Nu e vina dispozitivelor, ci mai degrabă a parfumurilor, care sunt greșit alese.

Pentru spații închise, eu prefer parfumuri lejere, florale, cuminți, potolite, cu miros discret, altfel mă apucă strănutul.

Spray-ul acesta m-a cucerit prin mirosul său discret și de durată, iar două pufuri toată casa după ce am făcut curățenie generală, după șters podelele, dezinfectat toată casa și aerisit, este suficient cât să mulțumești chiar și o soacră afurisită.

2 comentarii

  1. Valeria Chertes spune:

    Și eu folosesc produsele Sano la curatenie și îmi plac foarte mult.

  2. Super!!! Care este preferatul tău?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: