Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

copii Oameni prieteni sfaturi trădare

De ce îmi dai dacă nu îți cer?

Când mă gândesc la cele  mai mari ”belele” pe care ți le pot face prietenii, apropiații, oamenii în general mă gândesc la trădare, minciună , dezinteres, incorectitudine și multe altele.Te poți gândi că a ți-a făcut sau zis ceva greșit din diverse motive, că ați avut un conflict și fiecare a zis ce l-a dus capul, că nu te sună, că nu-i pasă de tine, că te bârfește, că nu are cuvinte de laudă despre tine sau despre o altă persoană.Toate astea te pot răni și te afectează pe termen.Te face să devii neîncrezător în oameni, să crezi că toți sunt la fel de răi și meschini, că în orice moment te poate împușca în spate când te întorci să-i torni cafea în ceașcă.
Până la urmă toate astea lasă un semn în tine, în felul cum interacționezi cu alți oameni, felul cum privești lucrurile, situațiile încurcate. Toate astea le pot pricepe și rumega liniștită și în voie, ceea ce nu înțeleg eu de ce oamenii dau sfaturi gratuite, care nici măcar nu le sunt cerute, sfaturi care mai sunt și cretine pe deasupra, cu care vine și îți cotropește viața.

Pot să accept un sfat de genul: ” vezi că îți put picioarele.” Bine, mulțumesc, mă duc să mă spăl.
”Vezi că angajează contabil la firma x ,du-te și tu că dă salariul mare.” Ok, o să mă gândesc la asta.
”Ciorba ta nu are gust deloc, mai fă-i ceva.”
Milioane de exemple pot da.Milioane de variante care să fie ok și să nu simți că îți invadează teritoriul personal, și toate astea de la persoane apropiate care te cunosc pe tine și pe familia ta, știu cine ești și ce îți dorești de la viață.Ce nu voi accepta vreodată sunt sfaturi de la no name-uri, care habar n-au despre mine, despre visurile mele.Persoane gen vecina de lângă, o amică pe care o vezi prin parc de câteva ori pe săptămână, să îți spună să nu mai faci copii că uite ce greu se cresc, ce să le faci, să îi tot plimbi din casă în casă?
Păi, da bine, vin eu la tine să-ți cer borș și zahăr cu împrumutul sau te întreb cât e ceasul?

4 comentarii

  1. Lumea si-ar putea lua doctorate, daca viata celor din jur ar fi obiect de studiu.

  2. Mie in general nu-mi plac sfaturile necerute. Daca vreau un sfat, il cer, nu mi-e rusine. Mi se pare lipsa de bun simt cand oamenii nu stiu sa-si vada de patratica lor / de lungul nasului si vor sa-mi spuna ca stiu ei ce e mai bine pentru mine. Nu exista asa ceva. Fiecare e liber sa-si traiasca viata cum vrea, cu cine vrea, unde vrea s.a.m.d.
    "Sfatuitorii" sunt o specie nesimtita de oameni. Culmea ironiei, in cele mai multe dintre cazuri ei si-au ratat viata. Si n-au tinut cont de niciun sfat primit. Insa a dat istetimea peste ei, dintr-o data, si s-au gandit ca n-or fi stiut ce sa faca cu viata lor, dar stiu sigur ce ar trebui sa faca altii.

  3. Nu neapărat că și-au ratat viața, ci au impresia că, așa cum au procedat ei a fost cel mai bine.

  4. Dar ce să vezi, la practică ar pica.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: