Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Jurnal de vărsător

De ce iubesc toamna? Iată 6 motive

 

Toamna, preferata mea din cele 4, poate singurul anotimp pe care îl iubesc 100% pentru ceea ce este și oferă, pentru cum (mă) simt, pentru farmec și parfum.

Dacă primăvara îmi place pentru ghiocei și mărțișoare, verdele și renașterea naturii, vara pentru concediu, pepene și vacanță la bunici, iarna pentru Crăciun și zăpadă…ei bine…toamna îmi place pentru că…e ca mine.

Și iată, am întocmit o listă cu motivele pentru care iubesc eu toamna:

  1. Culoare și căldură. Cel mai mult îmi plac începuturile de toamnă, când vara se pregătește să plece, când nu mai este foarte cald, dar când încă nu este foarte frig. Dimineața și seara e răcoare.

Dacă sunteți atenți la culorile frunzelor toamna, veți fi plăcuți impresionați de acest „pictor”. Un spectacol de culori calde, de la galben, oranj, roșu, arămiu.

În copilărie strângeam frunzele într-un soi de movilă și ne aruncam acolo. Clar, era mult mai distractiv decât trambulina din zilele noastre. Și mai ieftin.

2. Ținutele de toamnă sunt minunate. Trench-uri, paltoane, eșarfe de toate dimensiunile, băscuțe franțuzești, cizme, pantofi, rochii înflorate cu mânecă lungă, ciorapi cu model. Mi se pare mult mai ofertantă toamna la capitolul haine, și în același timp nu trebuie să-ți pui 3 straturi de haine, dar nici să transpiri la 3 minute după ce te-ai îmbrăcat.

 

4.Melancolie. Plutește ceva special în aer, o melancolie aparte. Nu știu cine o simte, dacă o simte cineva. Un farmec, ceva asemănător amintirilor din trecut, un „ceva” ce te îndeamnă să fii mai atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău, să zâmbești mai mult.

5.Ploaia. În afară de mine, nu mai cunosc pe nimeni căruia să-i placă ploaia. Îmi place sunetul și mirosul ploii. Îmi place să o privesc, îmi place cerul înnorat.

6.Prima dată când dai drumul la căldură. Ce senzație, ce bucurie, ce confort. Sunt toată un zâmbet când în casă miroase a căldură.

Nu mai spun cât de mult îmi place mirosul de sobă, focul  cu lemn de brad.

 

Am mai scris despre toamnă și aici.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: