superblog

Doctorul în frumusețe este și el pacient

Când treci printr-o perioadă urâtă și neagră, așa cum trec eu, e greu să te ridici de jos cu capul sus.
Când simți că toți ochii din lume sunt lipiți bine de tine, de tenul tău, parcă nimic nu te poate convinge de alt adevăr. De parcă ar fi altul.
Tu știi cât de grav e. Tu știi cât de inestetic e, tu știi cât de prost te simți, știi că timpul e dușmanul tău.
Pentru că ți s-a promis că timpul le rezolvă pe toate. Și nu este așa. Acneea nu se vindecă singură. Pentru că acneea nu înseamnă un singur coș care îți apare acum și în două zile dispare, peste două zile îți mai apare încă unul și tot așa. Acneea e ceva mult mai grav.

Pielea este învelișul care protejează restul organelor împotriva agresiunilor de ordin fizic, chimic care vin din exterior. Pielea este „ambalajul”  cu care defilăm, cu care prezentăm afecțiunile avute. Ușor impropriu spus, pentru că nu e exact o defilare ca pe podium. Este ceea ce de multe ori se arată pe chip/ten/piele ce se întâmplă în interiorul nostru.
Acneea, apărută în urma multor cauze, este o afecțiune care „spune” că în corpul nostru se întâmplă ceva rău , iar tenul este acel „dispozitiv de ieșire” (cum este la informatică monitorul).

Dintre cauzele acneei amintesc dereglări hormonale, sindrom de ovare polichistice , pori înfundați în urma excesului de sebum, diferite cosmetice nepotrivite tenului sau chiar calitatea lor îndoielnică, clorul din apă, infecția cu stafilococ, murdăria de pe telefon sau mâini ce se transferă atât de ușor pe față, părul gras, implicit praful din el care atinge fața, cauzând pori înfundați, ritual de îngrijire inexistent sau incorect realizat.

Vei avea nevoie de un consult medical ginecologic pentru înlăturarea diagnosticului de ovare polichistice și alte investigații, analize medicale de sânge, sumar de urină, consult dermatologic de specialitate. În urma acestor investigații vei avea un răspuns la întrebările tale și un tratament medicamentos pe măsură.

Pentru ten este nevoie, bineînțeles și de o rutină și niște produse adecvate tipul de ten.
De aceea eu, în calitate de promotor al frumuseții dar și ca fost pacient, am creat și lansat pe piață, împreună cu specialiștii de la Farmec: gama Gerovital H3 Derma +,prima linie de dermatocosmetice .
Mai mult, acest text este un preambul pentru produsele destinate tenului cu probleme, acnee, ten gras/mixt pe care, cu drag aș vrea să vi le prezint pe fiecare sub formă de pași de urmat:

Se începe cu :

fluid de curatare și demachiere

Fluid de curățare și demachiere pentru față și ochi, potrivit pentru toate tipurile de ten.

 • Se folosește pentru îndepărtarea machiajului ochilor și a tenului 
 • Potrivit pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru cel sensibil
 • Un produs absolut necesar în ritualul de îngrijire a tenului,dacă peste zi s-a folosit machiaj

Apă micelară

apă micelară

 • Un produs revoluționar, destinat curățării tenului după demachiere(care s-a realizat cu un produs special), ori dacă tenul nu a fost machiat se folosește doar apa micelară.
 • Fără coloranți sau spumanți, se poate folosi inclusiv pentru ochi, nu are potențial iritant. 


Gel spumant purifiant

gel spumant purificator

 • Produs solubil în apă 
 • Destinat curățării în profunzime a tenului 

 Cremă antiacneică

cremă antiacneică
 • Ameliorează simptomatologia tenului acneic
 • Conține zinc, reglator de sebum și ajută la procesul de vindecare

Această gamă este rezultatul muncii mele și a echipei de specialiști Gerovital,cu care împreună am vrut și vrem să ajutăm cât mai multe persoane care se luptă cu acneea.
Ne dorim să demonstrăm că suntem doctori în frumusețe ,o companie unde raportul calitate-preț este unul echilibrat și că ne merităm aprecierile celor care au folosit produsele noastre și au fost încântați.Mizăm pe produsele noastre,pentru că,odinioară și doctorul a fost pacient.

Și ca surpriză de final:

Sursa informațiilor și a fotografiilor: www.farmec.ro

Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2016,proba 3.

2 comentarii

 1. Felicitari pentru articol, fiinta cu ochisorii de aceeasi culoare cu ai mei. 🙂 Ai scris fain, dar mi-ar fi placut sa iti scoti in evidenta mai mult latura creativa si sa acorzi mai multa atentie cerintelor tehnice, intrucat ai pus 6 link-uri, nu maximum 3, asa cum ar fi trebuit. Dar ai un articol bun si iti multumesc pentru participarea la aceasta proba. Mult succes in competitie! 🙂

 2. Mulțumesc. Chiar am omis cerința cu maximum 3 linkuri, cu toate că am citit de. 100 de ori cerințele. Apreciez remarca.

Lasă un răspuns