Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Cartea de pe noptieră Recenzii

Enciclopedia LAROUSSE-o carte pe care trebuie să o ai în bibliotecă

Enciclopedia LaRousse

Enciclopedia LAROUSSE  a fost pe placul meu și al Sarei încă de când am împrumutat-o de la biblioteca județeană. Ne-a plăcut imediat, amândurora, și am zis că e musai să o avem în biblioteca proprie.

Este, dacă vreți, o carte ce nu trebuie să lipsească din nicio bibliotecă. Așa cum nu ar trebui să lipsească dicționarele, cărțile clasice…

Enciclopedia LaRousse

Enciclopedia noastră LaRousse este de la Libris, cărora le mulțumesc mult pentru sponsorizare. O puteți cumpăra de aici, au promoții și oferte tot timpul. Cumpărând cărți, te îmbogățești cultural, spiritual, îți lărgești orizonturile, imaginația, creativitatea, îți ocupi timpul și ajuți piața de carte, care acum, pe perioada pandemiei, este în criză.

Cărți de la Libris

Nu mai spun cât de mult contează pentru copii să citească. Poate nu mereu au chef să citească, poate unii nici nu știu, însă contează enorm ca într-o casă să existe cărți cu conținut de calitate, să existe o bibliotecă, oricât de mică, să se răsfoiască zilnic o carte.

Enciclopedia LaRousse

Când spun enciclopedie mă gândesc la emisiunea de pe TVR, Teleenciclopedia. Plină de informații valoaroase, imagini de colecție, emisiunea acesta a fost deliciul copilăriei mele.

Enciclopedia LaRousse pentru copiii de 8 ani, deși e pretabilă și pentru curioșii mai mici, are 125 de pagini, în format 270×240, ediție cartonată, pagini lucioase, groase, cu imagini frumoase, mari, verosimile.

Enciclopedia LaRousse
Enciclopedia LaRousse
Enciclopedia LaRousse
Enciclopedia LaRousse

Cartea este împărțită pe 7 capitole: Dinozaurii, animalele, corpul uman, Pământul, Universul, Preistoria și Istoria. Fiecare capitol, la rândul, abordează subcapitole interesante și importante.

De ce ne place acestă carte?

  • Ne place, în primul rând, pentru că are informații prețioase, informații pe care nu le găsești în alte parte, decât tot în cărți, atlase.
  • Informația este cuprinzătoare, dar, în același timp, nu încarcă cu conținuturi inutile. În acest sens, simți că citești o informație de calitate, dar fără să te abați de la subiect.
  • Vine să aducă în atenție și acele informații care dau uimire, acele „știați că”, după care eu eram fan când eram copil.
  • Informațiile, scrisul alternează cu imaginile, astfel că pagina este atrăgătoare, mai ales pentru copii, ceea ce sparge monotonia, făcând cartea un obiect atrăgător fizic.
Enciclopedia LaRousse
Enciclopedia LaRousse

De la Libris ne-a mai atras atenția și Spune-mi, de ce?, o carte care oferă răspunsuri la întrebări pe care le adresează părinților, iar aceștia nu au nișe răspunsuri satisfăcătoare.

Tu ce cărți mai citești?

25 aprilie 2020

1 comentariu

  1. Valeria Chertes spune:

    Foarte drăguță cartea,mulțumim pentru recomandare!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: