România noastră

Există doar bugetari în ţara asta?

Ştiu… e oribil ce se întâmplă cu bugetarii. Orice venit să se taie cu 15-25% în condiţiile în care, per total, ca ţară o ducem rău.
Ştiu… e oribil să ţi se taie 15-25% din venitul şi aşa mic (probabil).
Îi compătimesc pe unii. Pe unii nu. Evident cei mai săraci vor afectaţi, vor suferi, se vor tăvăli în speranţa că vor găsi o soluţie pentru problemele lor financiare.
Dar… hai să fim serioşi şi să recunoaştem! Câţi dintre bugetarii aflaţi acum în şoc financiar i-au compătimit pe privatizaţi? Pentru că la unii privatizaţi chiar se munceşte! Şi se munceşte şi fără carte de muncă, fără condiţii minime de igienă, fără pauze de masă, fără libere cu lunile, cu salariul întârziat iarăşi cu lunile. Nu mai spun că măririle de salariu nu prea există.
Aţi fugit toţi şi i-aţi compătimit pe bugetari de parcă ei ar face toată treaba în ţara asta. De parcă bugetarii ar fi singurii care muncesc, de parcă bugetarii ar fi singurii care au nevoie de hrană, de bani; de parcă ei ar fi singurii îndreptăţiţi să facă greve şi să ceară salarii mai mari.
Privatizaţilor când le vin rândul să ceară bani pe măsura muncii lor? Când?

5 comentarii

 1. Vreau sa iti spun ca bugetari sunt si cateva zeci de mii care lucreaza sub un contract de colaborare sau ca personal contractual. Nu depasesc salariul mediu pe tara, iar unii dintre ei muncesc pe branci, fara ore suplimentare platite. Si nu se pot revolta, tac si suporta, pentru ca altfel vor fi trimisi acasa, iar pe criza asta nu au o rezolvare rapida a locului de munca. Mai mult de jumatate dintre ei au rate la banci, copii la scoala, exact ca si cei din sistemul privat.
  Si inca ceva. In sistemul public sunt o sumedenie de functionari, platiti pe bani multi care se calca in picioare prin birouri, si care adusi pe pile, sau neamuri, nu vor fi concediati, desi traiesc pe picior mare din bani publici fara a ii merita catusi de putin.

 2. Da…nu am zis nu,însă vreau să ştiu când îi vor compătimi şi pe cei din privat,că nici eu nu o duc prea roz.Asta-i problema,nu că toţi bugetarii o duc prea bine.

 3. Vreau sa iti spun ca bugetari sunt si cateva zeci de mii care lucreaza sub un contract de colaborare sau ca personal contractual. Nu depasesc salariul mediu pe tara, iar unii dintre ei muncesc pe branci, fara ore suplimentare platite. Si nu se pot revolta, tac si suporta, pentru ca altfel vor fi trimisi acasa, iar pe criza asta nu au o rezolvare rapida a locului de munca. Mai mult de jumatate dintre ei au rate la banci, copii la scoala, exact ca si cei din sistemul privat.
  Si inca ceva. In sistemul public sunt o sumedenie de functionari, platiti pe bani multi care se calca in picioare prin birouri, si care adusi pe pile, sau neamuri, nu vor fi concediati, desi traiesc pe picior mare din bani publici fara a ii merita catusi de putin.

 4. Draga mea, profesorii au un salariu mizer. Vor lua din el, nu 15 %, ci 25%. E greu sa traiesti din asa salariu!
  La privat, poti accepta sau nu sa lucrezi!
  Am lucrat si acolo… stiu ce inseamna! Decizia e la tine!

 5. draga mea,asa-i, poti accepta sau nu sa lucrezi dar banii nu vor cadea din cer !!

Lasă un răspuns