Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

campanii Scriu superblog

Femeia fără STOP

Dacă ar fi să facem o analiză asupra vieții de femeie, am realiza cât de minunate suntem (noi femeile), câte calități avem, mai ales dacă ne referim la al șaselea simț. Că suntem catalogate sexul frumos și puternic, că suntem binecuvântate cu darul conceperii unui copil. Avem privilegiu de a umbla cu toate culorile pământului pe noi, fără să se uite cineva urât la noi, să umblăm cu tot felul de coafuri și să fim văzute ca non-conformiste și originale. Niciodată nu suntem prea aranjate, niciodată nu avem prea multe bijuterii în colecția noastră, niciodată nu știm cu ce să ne îmbrăcăm, niciodată nu ne găsim rujul (pentru că avem prea multe).

Bine, bine, veți spune că uneori ne apucă crizele și furia. Că iar ți-ai aruncat șosetele pe sub masă, iar n-ai plătit facturile și iar n-ai dus gunoiul. Noi (așa spuneți voi) mereu avem ceva de obiectat, de comentat, de adăugat și rectificat. Mereu suntem puse pe ceartă și mereu avem replică la orice.

Adevărul este că… am fost obișnuite să fim mereu pregătite. Pentru orice. Exact ca la menstruație. Niciodată nu știi când îți vine menstruația pentru că, deși este un ciclu, este o perioadă repetitivă, se mai întâmplă să vină atunci când nu vrei. E inutil să spun că unele dintre noi sunt pregătite de pe la 11-12-13 ani?

Știați că? De la momentul primului ei ciclu până la menopauză, o femeie va avea în medie aproximativ 450 de menstruații în timpul vieții.

De ce să vorbim despre menstruație?

Multă vreme a fost subiect delicat, subiect greu de abordat, dificil de discutat. Consider că, indiferent dacă ești femeie sau bărbat, este important să știi noțiuni elementare despre menstruație. Pentru că e posibil ca tu, ca adult, să trebuiască să predai această lecție copiilor tăi, nepoților/nepoatelor tale, rudelor, indiferent de sexul lor. O abordare corectă este esențială în a privi cu normalitate acestă perioadă firească din viața unei femei. Este un eveniment care lasă o amprentă adâncă în viața unei femei.

De asemenea, accesul la informație se face mult mai facil decât se făcea în urmă cu 20-30 ani, când acest subiect provoca silă și rușine. Vreau să cred că suntem mai deștepți decât atunci, că mintea nostră e pregătită să primească realitatea și, mai ales, informația corectă și completă.

Cum ne-am descurcat?

Zic eu că ne-am descurcat admirabil. Că e greu să ai menstruație și să trebuiască să pleci la serviciu, cu dureri de spate, de burtă, de cervix, de cap, de sâni, să ai grețuri și… (mai zic?) și să ai pe chiloți o bucată de vată, cu care nu te simțeai nici confortabil, nici curată, nici protejată. Toate astea purtând și fustă. Și să te prefaci că ești bine, aptă de muncă și cu chef de viață. Pentru că împărtășirea și „văitarea” erau interzise.

Stiați că? Aproximativ 26% din populația planetei are în prezent menstruație. Asta înseamnă aproximativ 800 de milioane de femei și tinere din întreaga lume.

Marea mea bucurie este că, timpurile alea au trecut, că n-am prins vremuri urîte și grele, că menstruația nu mai este un subiect greu de digerat și că… produsele pentru perioadele de stop devin mult mai prietenoase cu noi, dar și cu natura.

Știați că? Într-o viață, o femeie va consuma în medie 10.000 de tampoane de unică folosință, care vor se vor descompune în aproximativ 500 de ani .

Deși foarte la îndemână, utile și de cumpărat de pe toate drumurile, absorbantele și tampoanele de unică folosință au marele dezavantaj că sunt poluante. Se descompun greu și dăunează planetei. Treptat, acest lucru va fi de domeniul trecutului. Preocupându-mă și pe mine aspectul acesta, dar și banii cheltuiți lunar pe absorbante, m-am orientat spre alte produse de igienă.

Femi.Eko® este un brand care se ocupă de buzunarele noastre. Să ne cumpărăm produse sustenabile, prietenoase cu natura, dar și cu noi și buzunarele noastre. Poate nu știți, însă există chiloți menstruali, absorbante reutilizabile și cupă menstruală.

De ce să folosim produse menstruale reutilizabile?

Deși am fi tentați să spunem că pentru bani, adevărul este că absorbantele reutilizabile au marele avantaj că sunt potrivite pentru pielea noastră. Produsele pe care noi le asociem cu pielea, influențează sănătatea nostră pe termen lung. Evident, ne vom gândi și la banii pe care îi cheltuim lunar, la alergiile pe care ni le provoacă parfumul din absorbante sau tampoanele de unică folosință, dar și la deșeurile produse.

E bine că avem alternative. FemiEko ne sare în ajutor, nu numai cu opțiuni sustenabile, dar și cu test de compatibilitate cu cupa menstruală, testul Femi.Eko®care te îndrumă înspre alegerea potrivită pentru tine.

Știați că? Produsele reutilizabile durează în general în jur de cinci ani, în timp ce cupa menstruală poate dura un deceniu.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022.

1 comentariu

  1. […] Femeia fără STOP […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: