Nod'n gât, Vise colorate

Gânduri din aceste vremuri

Trăim și experimentăm vremuri grele din toate punctele de vedere: medical, economic, social. Sunt vremuri la care nu ne-am gândit că vor veni sau vor exista vreodată. Cel puțin nu s-au gândit ăștia mai tineri, că oamenii în vârstă, care au traversat vremuri mai grele, precum foamete, războaie, persecuție și altele…probabil ei nu gândesc așa.

Te aștepți ca în aceste timpuri, în acest an, secol, mileniu, să existe oarecare siguranță. Te aștepți, poate, la vremuri ceva mai sigure, mai securizante și calitative. Ei bine, coronavirus ne-a demonstrat că nu-i chiar așa. El/ea (ce gen are?) ne-a arătat cât de greu este să lupți cu cineva/ceva fără să-l /o cunoști foarte bine, fără să știi exact cum acționează și cum să-l înfrângi.

Image by Myriam Zilles from Pixabay

Nu aș vrea să intru în discuție despre coronavirus pentru că este un subiect delicat, iar eu prefer să-i las pe cei care se pricep la medicină să dea sfaturi. Deși, recomandarea mea este ca regulile impuse de autorități să fie respectate, inclusiv cu normele de igienă riguroasă.

După cu spuneam/scriam, traversăm vremuri neașteptate, poate, vremuri pe care, cu siguranță, nu ni le-am dorit. Eu voiam să punctez altceva: să încercăm, măcar acum, să ne îndreptăm atenția spre lucruri mai simple, lucruri care ne fac fericiți, dar fericirea aia simplă.

Să ne bucurăm de ceea ce avem, nu de ceea ce nu avem!

În lupta noastră pentru supraviețuire uităm, de fapt, ce este cu adevărat important în viață: trăirea prezentului. Și știu cât de greu este să facem asta, am fost și eu acolo. Am lăsat pe altă zi ce puteam face și trăi azi, lucruri de care aveam nevoie acum, dar le-am lăsat să se piardă în neant.

Cu toții avem lucruri pe care iubim, dorințe și visuri de îndeplinit, dar le tot amânăm. Fie că vorbim de un tricou preferat pe care nu-l purtăm azi că e posibil să se uzeze, persoane pe care nu le sunăm acum, că poate avem treabă; cartea aia groasă pe care n-o începem acum că e prea groasă; prăjitura aia complicată pe care n-o gătit că -sigur n-o să-mi iasă-  și multe alte lucruri pe care le amânăm să le facem pentru că…-din orice alt motiv-

Sunt convinsă că vin vremuri și mai grele. Nu e o notă optimistă cu care să închei acest articol, însă…este necesar să  fim ancorați în realitate și să nu ne îmbătăm cu apă rece. Unele lucruri vor și mai greu accesibil de îndeplinit, însă lucrurile ce se pretează la vremurile acestea crude, rochiile preferate, alea de bal, pretențioase, da, nu mai pot aștepta alte vremuri.

Este momentul să nu mai așteptăm alt… moment!!

 

2 comentarii

  1. Imi place content-ul, sa postezi mai des in 2021!

Lasă un răspuns