Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Scriu

Grădină de vis cu trandafiri englezești (P)

Trandafirul este una dintre cele mai căutate flori în perioada aceasta. Fie că vorbim despre Valentine*s Day, Dragobete, ori 1-8 martie, trandafirul câștigă teren și atenție sporită din partea celor care îl oferă sau îl primesc.

Despre apariția trandafirului am găsit multe legende și povestiri, care mai de care mai fabuloase și mai mistice, însă legendele vechilor greci spune că trandafirul a fost creat de Chloris, Zeița Florilor din trupul fără viață a unei nimfe. Chloris a rugat-o pe Afrodita, zeița iubirii, să-i ofere trandafirului frumusețe, pe Dionis, zeu vinului, să-i ofere un parfum dulce, iar pe cele trei Grații să-i ofere farmec, strălucire și bucurie. Vântul de Vest, Zephyr, a suflat atunci norii de pe cer, astfel încât Apollo, Zeul Soarelui, să străluceasca și să ajute trandafirul să înflorească. Astfel s-a născut trandafirul care a fost imediat încoronat ca Regina Florilor. La final, Ares, Zeul Războiului, i-a dat trandafirului spini ca să își poată apăra frumusețea.

Trandafirul, această floare nobilă, reușește să aducă multe zâmbete pe fața celei care o primește, atât datorită mirosul îmbietor, cât și a aspectului rafinat și elegant. Disponibili într-o multitudine de culori, trandafirul are acest mesaj ascuns.

De exemplu, toată lumea știe de trandafirul roșu, că acesta se oferă celei pe care o iubești, ori vrei să-i declari iubirea și afecțiunea. În Italia, îndrăgostitul presăra în timpul nopţii petale de trandafiri în faţa casei celei dorite de soţie, iar dacă petalele nu erau a doua zi măturate, însemna că dragostea este reciprocă şi nunta aproape.

Trandafirul nu umple doar vaza, ci și grădina.

Pentru mulți dintre noi, trandafirul este o floare ce se ține în vază, însă ea este o excelentă floare ornamentală de grădină. Există multe soiuri și variante, însă butași trandafiri  și de calitate găsiți pe jardina.eu.

 

Toti butasii cu radacina nuda au 2+ ani si sunt altoiti pe radacini de maces viguroase, cu un sistem radicular bine dezvoltat. Butasii pe care vi-i oferim sunt fara boli. Pentru aceasta, plantele sunt tratate preventiv impotriva bolilor si daunatorilor de minim 8 ori pe an. Fiecare butas are minim 3 ramuri sau minim 2 ramuri in cazul urcatorilor si de minim 8 mm grosime.

Sunt cultivati in camp la o distanta minima de 15 cm intre plante. Astfel, radacinile trandafirilor au suficient spatiu pentru a se dezvolta si a deveni viguroase.

Închid ochii și îmi imaginez o grădină de vis, o grădină cum aveau zeii. Un parfum ce e capabil să te adoarmă și să te îmbete.

Iar acest lucru e posibil dacă îți amenajezi grădina cu trandafiri urcători parfumați de la jardina.eu

 

 

 

2 comentarii

  1. Cristina Dragomir spune:

    eu ador trandafirii, dar nu am spatiu in curte pentru ei. Adica spatiu ar fi, dar e umbra si nu se dezvolta. Anul trecut mi-am pus doi din aia pomisori in ghiveci si aia merg binisor.

  2. Sunt și plante care adoră umbra.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: