Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Scriu

Îți ofer 7 obiceiuri sănătoase+un voucher cadou

A fost o perioadă din viața mea pe care mi-am petrecut-o blamându-mi corpul. Ferindu-mă să îl pun în valoare și judecându-l, „buba” fiind greutatea. Nu, n-am avut kilograme în plus niciodată, ci în minus. Dar, hei, credeai că doar cei mai plinuți au complexe?

Timpul, vârsta și lipsa de mișcare și-au pus amprenta pe corpul meu, și deși nu mai sunt acea slăbănoagă din adolescență, acum îmi doresc să îmi păstrez kilogramele pe care le am acum.

Am învățat să-mi iubesc corpul, să-l îngrijesc și mai ales, să mă bucur de faptul că am arderile bune și că încă mai pot să mănânc o bucată de ciocolată fără să-mi fac (prea multe) griji.

Și totuși…de-a lungul vremii am adoptat câteva obiceiuri alimentare sănătoase alături de cele deja prezente în rutina mea:

  • Mănânc conștient. Mâncatul conștient, la fel și trăirea în prezent se regăsește în mindfulness. Asta poate să însemne că atunci când mănânci, doar să mănânci, să conștientizezi ceea ce bagi în gură. Fără televizor pe fundal, fără tabletă. Așa creierul tău „vede” cât și ce bagi în gură, va ști când este sătul stomacul.
  • Mănânc dimineața când corpul are nevoie de extra energie pentru ziua ce abia începe. Rar am plecat de acasă cu burta goală, chiar și când făceam naveta și trebuia la 6:30 să fiu deja pe drum.
  • Mâncare gătită. Pentru mine este obligatoriu. Cu fast-food eu rămân flămândă.
  • Când nu mai încape spun „stop”. Oricum este indicat să ne ridicăm de la masă înainte să ne săturăm, să ne ghiftuim, cum se mai spune în popor. Poate să fie cea mai bună mâncare din lume, eu când nu mai pot, mă opresc! Aici intră și categoria porții potrivite!
  • Combinația de alimente. Fructele nu se mănâncă niciodată după masă, ananasul face excepție.
  • Pâine mai puțină.
  • Fructul întreg în loc de suc de fructe.

Acestea sunt principalele „reguli” pe care le urmez eu și sunt mândră de faptul că nu am nevoie de dietă, ci doar un plan alimentar sănătos, cu principii sănătoase și echilibrate. Doar așa pot să-mi permit dulciurile care „e” viața mea, cafeaua îndulcită și cu lapte.

Dacă îți dorești să afli mai multe despre cum poți avea un regim alimentar sănătos realizat de un nutriționist, îți recomand să încerci  programul Reset-slăbește deștept. În plus, îți ofer o reducere de 50% la achiziționarea programului -slăbește sănătos-

(CODUL ESTE CL2019 și este valabil până pe 15 februarie)

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: