Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Copii și părinți Recenzii

Jucării de la Smyk

Știu că este o perioadă grea pentru toată lumea, așa că vreau să-ți aduc în atenție faptul că poți profita de acest timp și poți face lucruri pe care nu aveai timp să le faci înainte. Știu că se promovează intens ideea de a face ceva în tot acest timp, ceea ce poate fi util dar și copleșitor în acest timp.

Chiar și statul degeaba poate fi un lucru util, pentru că, cu siguranța mintea îți zboară spre tot felul de gânduri. Ulterior le poți pune în aplicare.

Copiii sunt în continuare avantajați. Se pot juca toată ziua, iar cei care mai au și teme, joaca poate fi dusă la alt nivel.

Vreau să-ți propun două jucării pentru copii, fie că e vorba despre copii mici sau mari, ambele categorii se vor regăsi aici.

Despre jucăriile de la Smyk ai mai auzit, cu siguranță. Ei bine, despre două jucării de la ei este vorba: un ursuleț de pluș și un kit de cristale.

Ursulețul de pluș a devenit printre jucăriile favorite ale Sarei, nu neapărat pentru că nu avea, ci pentru că este drăgălaș, pufos, moale. Parcă îți zâmbește de fiecare dată când te uiți la el. Îți transmite un sentiment plăcut, de siguranță, de iubire. Mie îmi amintește de copilărie, deși eu nu am avut astfl de jucării. Mai mult îmi amintește de copilărie pentru că e copilăresc, dulce. E un confort psihic să ții o jucărie în brațe, indiferent de vârstă.

Așa că, dacă ai un copil prin preajmă, cu siguranță se va bucura oricând de o jucărie de pluș. E o reîntoarcere la origini, dacă vrei.

Kitul de cristale

Kit cristal Smyk
Kit cristal Smyk

Deja intrăm în discuții mai serioase. Acest kit este recomandabil pentru copiii mai mari, peste 8 ani, care deja știu care-i stânga și care-i dreapta, cum s-ar zice.

Este un kit care îi transformă, pentru 10 minute, în adevărați chimiști. Este o ocazie excelentă ca ei să exerseze tehnici de amestecare a substanțelor. Să vadă cum mâinile lor pot face lucruri. Că trebuie să fie atenți la instrucțiuni, la cantități, la dozaje, la timpul de preparare și de așteptare.

Kit cristal Smyk
Kit cristale Smyk

Acest kit e mai mult decât o simplă „jucărie” de chimiști, e o lecție de așteptare, de înterpretare a rezultatelor. Citirea corectă a instrucțiunilor și a realizarea lor corectă este o metodă de a ajunge la rezultatul așteptat. Plus întocmirea jurnalului de lucru, care îi poate dubla curiozitatea, interesul și pasiunea.

Fiică-mea nu a ajuns la rezultatul așteptat din prima, dar nici n-am intervenit prea mult. Am lăsat-o să ajungă la rezultat prin ceea ce, în pedagogie, se numește –învățarea prin descoperire

Spor în tot ce faci, fie că meșterești ceva sau doar „stai”!!!

12 mai 2020

1 comentariu

  1. Valeria Chertes spune:

    Foarte drăguț ursulețul.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: