Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Fără categorie

Liniștea de pe fundal

Tocmai ce mă „lăudasem” pe instagram că audiobook-ul a intrat recent în viața mea, că îl apreciez de ceva timp, însă acum sunt pusă tare pe situație. Că pot asculta audiobook-uri în timp ce gătesc, în timp ce fac curat, spăl sau conduc; este o ocazie excelentă pentru a petrece timpul prețios într-un mod calitativ. (Acum ascult cartea lui Oprah- Ce știu cu adevărat)

Îmi amintesc când eram la facultate și obișnuiam să citesc cursurile cu muzica pornită. Hmm, foarte interesant. Reușeam să înțeleg, și chiar și promovam examenele. 🙂

Timpul a trecut peste noi, chiar și peste mine. Câțiva ani mai târziu, nu mă pot concentra prea bine să citesc, să înțeleg total ce citesc dacă lângă mine cineva trăncănește, vorbește la telefon. Foarte rar reușesc să mă concentrez atât de bine, să fiu prezentă la treaba mea. E drept, trebuie să fiu prinsă bine în acțiunea mea, fiu interesată și să am și idei.

De exemplu, când m-am apucat să scriu acest articol, am pus pe pauză audiobook-ul cu Oprah. Deși cartea e ușor de ascultat, vocea este calmă, blândă, nu aș fi reușit să scriu 2 vorbe aici.

Liniștea care aduce calmul

Asta înțeleg eu. Liniștea pe care o caut atunci când concep ceva, când vreau să fiu atentă la ceva, este cea care îmi aduce calm, mă ajută să-mi pun ordine în gânduri, să nu alerg după 2 iepuri în același timp. Să fiu prezentă la ceea ce fac acum, să înțeleg că ceea ce fac acum este important și valoros pentru mine.

Asta nu înseamnă că voi renunța la activități duble. Oricum, eu sunt renumită la mine în familie că pot face două lucruri în același timp. Uneori, mă mândresc cu asta, alteori îmi dau seama cum mă fugăresc eu singură prin viață, cum vreau să fac multe, să le fac și bine, și repede.

Lecția mea cu audiobook-urile? Fii prezent în ceea ce faci, fii atent acolo. E ok să asculți audiobook-uri în timp ce calci rufele pentru a doua zi, însă e important și să fii atent la fierul de călcat, să nu ți-l scapi pe mână. E ok ca uneori să te uiți pe pereți și să asculți liniștea cum îți țipă în urechi. Și e ok să faci pauză de la citit cărți și să înlocuiești cu un audiobook.

Tu cum ești? Mai suporți zgomotul de fundal?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: