Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Nod'n gât

Lumea ar fi mai bună dacă toți am deveni mai buni

Lumea ar fi mai bună dacă toți am deveni mai buni. Ce înseamnă asta?

Că acestă lume, uneori atât de nedreaptă și crudă, vicleană și ticăloasă, poate fi un loc mai bun. Putem avea loc toți sub Soare și aer să respirăm, dacă ne-am înțelege (sau măcar încerca), ne-am accepta și am fi mai înțelegători unii cu alții. Mai buni, mai generoși, mai delicați și mai diplomați. Să încercăm să ajutăm, să iertăm, să dăruim.

Cred că lumea ar fi un loc mai bun!

Să lăsăm și pe amărâtul ala de vrea să intre pe strada principală, chiar de avem prioritate, sau să parcăm mai bine, să mai aibă loc încă o mașină lângă noi. Să ajutăm un invalid să urce panta, să atenționăm pe cineva că i-a căzut portofelul, să nu mai arătăm cu degetul și să-l omorâm cu pietre pe cel de a parcat aiurea;poate se grăbea să ajungă la mama lui bolnavă sau la copilul său cu febră 40.  (Putem să-i lăsăm un bilet)

(Străzile, orașele, sunt așa de aglomerate, de n-ai loc nici  să arunci un ac. Asta mai trebuie să mai parcăm și aiurea. Însă, uneori, chiar ești depășit de situație, de-ți  vine s-o lași fix în mijlocul străzii.) 

Să nu mai jignim gratuit, fără să știm prin ce a trecut omul ăla. Să-l faci prost și incult doar pentru o greșeală gramaticală. Ca în vorba aia, „cu o floare nu se face primăvară”. Da, îl putem atenționa, dar într-un mod delicat, să nu-l jignim. Oricum nu câștigăm nimic. Prostul nu va deveni deștept, nespălatul nu va deveni curat instant, și nici din bou nu se va transforma în …om.

„Viața este un ecou”. Mi-au plăcut aceste vorbe, am zis că se potrivesc cu ceea ce am avut de zis și scris.

Nu spun că ar trebui să trecem cu vedere ilegalitățile, nu, pe alea le condamnăm, le raportăm, le punem la zid și învățăm din ele. Luptăm, dăm din coate, luăm atitudine, corectăm unde e cazul, educăm, dacă se poate, ne ridicăm în picioare și ne spunem unde ne doare.

Pentru restul lucrurilor…merită să fim mai buni. Să încercăm, măcar o zi!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: