Fără categorie, Scriu

Ne uităm la gelato și mâncăm seriale. Sau invers?(p)

Într-o vreme îndepărtată a vieții mele (ține minte mamaia), pe când încă nu se inventase și nici concepuse copilul din dotare de anul curent…ne uitam și noi, ca oamenii, la seriale. Nu, de Dallas, Sărmana Maria și Tânăr și neliniștit am uitat. Am zis să fim și noi mai actuali, mai moderni, mai new age.

Și a fost febra tifoidă cu „Lost” și „prison breake”. Și ca orice febră, scapi greu de ea, noi ne administram zilnic antitermic:vreo două-trei episoade la 8 ore, intercalat cu alte două-trei la 4 ore. Bine că trebuia să mai și muncim, că altfel am fi terminat toate sezoanele într-o zi.

Între timp ne-am mai sălbăticit, serialul meu este „sirena Ariel”. E ușor asemănător cu „prison break”. Asemenea lui Michael, Ariel vrea să evadeze dar din închisoarea trupului:vrea să fie om, să aibă picioare și să danseze. Noroc că uneori mai preferă și alte cărți, așa cum și eu prefer altfel de filme și seriale.

Ce-i drept nu sunt în măsură să fac recomandări de seriale sau filme, însă mie mi-a atras atenția un serial, pe care cu siguranță îl știe toată lumea, mai ales că a revenit cu un sezon nou-nouț:Fetele Gilmore.

fetele girlmore
fetele girlmore

Da, serialul ăsta e de pe vremea lui Decebal, ne-a marcat și înfrumusețat adolescența, iar sezonul nou a apărut din toamna lui 2016. Eu am aflat în urmă cu vreo lună sau două.

E genul ăla de serial pe care l-aș recomanda oricărui adolescent, adult, bărbat sau femeie. E genul de serial de la care ai de toate:dragoste, dramă, comedie, replici savuroase și deștepte, personaje diverse și amuzante, bad-boy, fete deștepte.

Am reușit să citesc un spoiler dat de un alt blogger, nu m-am putut abține să nu-l citesc și mă bucur că finalul serialului nu e din acela cu happy-end și căsătorie, pupici și credință veșnică. E un serial realist, așa că și finalul e pe măsură.

Eu abia sunt la primele 4 episoade din al 8-lea sezon și savurez fiecare moment. Și cum popcornul la film nu a fost pe gustul meu, un gelato pe căldura asta se potrivește de minune.

Ce fițe și pe asta, vei zice, gelato sau înghețată? E gelato, o specialitate de origine italiană, mult mai cremos decât înghețata, mai sărac în grăsimi (7%), evident și mai gustos.

Aceasta este Siviero Maria, acest desert foarte cunoscut în Italia care cucerește oamenii cu gustul ei încă din 1958. E făcută din dragoste și cu dragoste de un italian pentru soția sa, Maria.
gelato italian
gelato italian

De ce este Siviera Maria un gelato deosebit? Asta m-am întrebat și eu și am aflat că acest gelato se fabrică cu ajutorul unor specialiști pricepuți, cu retețe tradiționale și ingrediente proaspete și de înaltă calitate. Până și umplerea cutiilor are o tehnică specială:se realizează manual, la fel și decorarea, astfel rezultă un decor special și unic.

gelato italian
gelato italian
gelato italian
gelato italian

Mă văd într-o seară caldă, caniculară chiar, de august, când copilul doarme buștean, visând la vacanța la mare, mâncând un gelato fin decorat cu  fistic prăjit, urmărind Fetele Gilmore. Mmm!!!

 

Etichete: ,

2 comentarii

  1. Ce pofta mi-ai facut!

Lasă un răspuns