Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Căutare
Arhivă blog
Parteneri
Aplicatii Excel gestiune si contabilitate - Magazine online, WebSite-uri de prezentare - AdyMedia.ro
bestkids.ro
România noastră

Modernism infect

By on 9 martie 2010

An 2010. Trăim într-o societate modernă, într-o societate unde există democraţie, unde totul se simplifică cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie, o ţară care se vrea a fi „the land of choise”; trăim într-o societate în care n-ar trebui să ne mai mire homosexualitatea, pentru că ne-am depăşit prejudecăţile, nu ne mai miră tot felul de obiceiuri şi hobby-uri ale celor din jur, pentru că am învăţat să îi acceptăm pe cei din jur.
Şi totuşi… modernismul ăsta e infect, pute. Suntem moderni doar la suprafaţă, că în interior suntem o ţară care trăieşte încă în neolitic. Am rămas în urmă în cel mai josnic mod, se fac măgării pe faţă, fără perdea, fără mustrări de conştiinţă, fără vreo consideraţie pentru binele celui din jur. Suntem o societate modernă de căcat.
La bloc ne curge apa din perete, dar banalul duş în miezul zilei e ceva imposibil. Pentru că apa nu e destul de fierbinte pentru un duş. Şi ai 3 variante: laşi să curgă apă până goleşti toate rezervele în ideea că poate o veni şi apa aia caldă; ori faci un duş rece, ori încălzeşti cu oala. Nu mă deranjează să încălzesc cu oala, că am mai făcut asta de multe ori. Mă deranjează faptul că există un sistem care se ocupă cu încălzirea apei, există nişte afurisite de ţevi care trec prin peretele casei mele şi totuşi apă caldă pe dracu’ .Şi normal, apa rece care curge pe ţeava de caldă e taxată la tarif de apă caldă.

Factura la căldură e de milioane dar în casă tot cu 4 ţoale stau. Pentru că nu e centrală, domn’le!!
În societatea modernă a peştelui prăjit, copilul învaţă încă din grădiniţă limba engleză. El habar n-are să vorbească româneşte, dar el, deşteptul lu’ mama învaţă engleză. Şi tare ştie să numere ” oan,ciu,frii …”. Aşa s-au gândit ei că se face într-o societate modernă, unde copiii încă de mici pot învăţa mult mai uşor fiind „prospături”, aşa îi pregătesc ei pentru viaţă.
Fraţilor, dar de bunele maniere la grădiniţă n-au auzit? De activităţi practice, ca să se formeze şi ei, să se recreeze, să înveţe ceva util şi folositor pentru mai târziu. Dă-o naibii de engleză că se poate învaţa uşor asta şi ceva mai târziu.

În societatea noastră modernă, oamenii au maşini tari şi mari, cât mai scumpe, ferrari de preferat, dar n-au unde circula cu ele. Pentru că nu-s străzi, pentru că nu-s bani, pentru că nu este timp, pentru că nu este chef, d-aia !
În societatea noastră modernă, copiii de 5 ani au telefon şi ştiu să-l folosească. Babetele de 100 de ani au şi ele telefoane, dar habar n-au să le folosească, dar nici nu vor să înveţe.

Ne dăm moderni, că suntem în UE, că suntem open-minded, că suntem dezinhibaţi, că avem capacitate intelectuală peste medie, dar de fapt suntem nişte încuiaţi. Încuiaţii ăştia care n-au auzit de contracepţie şi fac 20j de copii (am auzit la tv de curând) şi se plâng că n-au ce mânca, nişte needucaţi care habar n-au româneşte, care nu pricep că în autobuz coborârea se face pe dreapta şi urcarea pe stânga (scrie chestia asta).

Câteodată le dau dreptate celor care fug de noi și ne discriminează. Pentru că uneori majoritatea câştigă. Şi ştiu că e inechitabil. E ca la vot.
Modernismul ăsta care zace în ţara noastră e de ‘design’ , lucrurile nu se vor schimba prea curând, pentru că cei care ne administrează banul sunt prea ocupaţi cu vegetatul.

TAGS
RELATED POSTS
12 Comments
 1. Lillee

  10 martie 2010

  Eh uite din cauza asta mi-e sila de Romania. As pleca si maine daca mi s-ar ivi o sansa, fara absolut niciun regret, fara sa ma uit inapoi!

 2. Dragos-Andrei Preutescu

  10 martie 2010

  Foarte bine spus.Traim saditi pe o modernitate utopica.De fapt nu traim nimic.
  Mintile noastre sunt ca o jucarie, iar "desteptii" vor sa faca ce vor cu ele.
  Felicitari!

 3. Cati

  10 martie 2010

  Nici eu nu aş regreta dacă aş pleca din România…

 4. bymadme

  10 martie 2010

  Cred ca trebuie secole intregi sa evolueze si poporul roman la nivel de mentalitate si civilizatie…

 5. Zanardi

  10 martie 2010

  Un articol in care e mult adevar. Daca nu ai regreta ca ai pleca din tara, hai sa fugim impreuna. O sa fie fain. Tu o sa aduci bani in casa si eu o sa ma uit toata ziua la fotbal si o sa fiu exemplul casnic perfect. Colegii de camera ideali… asta o sa fim 😀

 6. Cati

  10 martie 2010

  :)) eşti cam modern cu chestia asta,nu crezi? femeia aduce bani şi bărbatul vegetează.Nu,mulţumesc 😀

 7. Andrei J.

  11 martie 2010

  "în cel mai josnic mod,se fac măgării pe faţă,fără perdea,fără mustrări de conştiinţă,"

  Si se vor face mult si bine atata timp cat nimeni nu actioneaza ne vor juca cum vor ei. In legatura cu femeia aceea cu 20 de copii, nu stiu sigur daca se plangea, daca nu, e demna de lauda, tocmai de aceea a si primit medalia de "Mama Eroina". In schimb sunt multe mame care fac copii de dragul de a face fara a se gandi la urmari, iar mai apoi apeleaza la 0TV si alte emisiuni cerand ajutor si milogindu-se pentru putina atentie..
  Apropo Cati, pune optiunea sa poti posta sub nume/adresa sa nu mai trebuiasca sa ma loghez prin blogger :D.

  http://www.droguri101.ro

 8. Vlad

  11 martie 2010

  Eu deja m-am obisnuit cu ideea.In tara noastra,cu tot cu istoria de la inceputuri, cu toate ale ei nu e decat o ruina.nu e nimic de facut aici, decat daca esti ca majoritatea, hot si fara prejudecati.in fine, is a 12a si am aplicat pt facultate straina.sper sa reusesc sa scap de Romania asta.

 9. Cati

  11 martie 2010

  Vald,succes !

 10. Cati

  11 martie 2010

  Andrei ,nu ştiu nu-mi iese …

 11. Zori de zi

  11 martie 2010

  Am scris, am sters, ce dracu' pot sa mai zic? Nu-mi vine nimic "inteligent". Asa e! Ce ma streseaza pe mine cel mai mult e ca nu putem sa facem nimic pt a scoate tara asta din cacat. Insa, sunt sigura, aici nu e de noi, daca vrem sa fim fericiti sau cel putin multumiti trebuie sa ne caram, e cam trist, dar adevarat.

 12. Simion

  12 martie 2010

  bun articol!

LEAVE A COMMENT