Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Scriu

O poveste de Crăciun (P)

Nu, nu e devreme să vorbim despre Crăciun. De fapt, Crăciunul are acel ceva, acea magie de a ne pune pe jar; are o putere de a ne mobiliza să visăm frumos, să sperăm, să ne dorim să ne scriem propria poveste de Crăciun.

Știm cu toții cum ne pregătim pentru Crăciun, și mai ales, cu cât timp înainte. Cum ne străduim să punem pe masă cele mai alese bucate, un întreg ritual pentru masa de Crăciun. Nu mai spun de curățenia de Crăciun, ACEA curățenie, care nu se făcea oricum, ci cu mult simț de răspundere. O curățenie pe care, mult timp, eu nu i-am înțeles pe deplin rostul.

Crăciunul are…locul lui special în inimile multor oameni, copii și adulți. Pentru că are acest preambul, acest farmec și miros, care se simte încă de pe acum în aer. E o fericire frumoasă, inocentă, pură, care merită valorificată la maximum, exploatată și fructificată.

Să ne luăm energie din magia Crăciunului nu e ceva rău.

Iubesc acestă perioadă de pregătiri, de forfotă, de fuga după idei de decorare a casei, de pregătiri pentru Ajun, „cum să-l facem pe ăsta micu să creadă și anul ăsta în moșu?”  sau „unde să ascundem cadourile”. E o mică fericire pe care ne-o creăm singuri. O poveste pe care o scriem cu litere de aur.

Pentru mine, o poveste de Crăciun începe cu un plan simplu: zâmbete, voie bună, colinde și miros de portocală. Copilul fericit, dând târcoale bradului și prăjiturilor, soțul acasă, lângă noi. Restul vin de la sine. Nu contează ce ai pe masă, nu contează dacă ai făcut acea curățenie generală, câte feluri de prăjituri ai făcut, ce cadouri ai primit, contează atmosfera și starea generală pe care o ai.

Crăciunul înseamnă magie, spectacol, copilărie. Așa că, Opera Comică pentru Copii, organizează cea de-a patra ediție a spectacolului intitulat „Poveste de Crăciun”, ce se ține la Sala Polivalentă București pe data de 4 decembrie 2018. Special pentru a ne induce starea de bine și magie.

Un spectacol grandios, în regia lui Cristian Mihăilescu, ce reunește nume mari din artele spectacolului. La edițiile trecute au încântat publicul Felicia Filip & IRIS, Mario Hossen, Kristian Benedikt, Monica Petrică și Răzvan Mazilu, Iordache Basalic, Corina Dumitrescu și Gigel Ungureanu, Laura Bretan, Teodora Buciu, Paula Seling, Mihai Mălaimare & Teatrul Masca, Cristina Dijmaru și Ovidiu Matei Iancu, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, Alina Eremia, Orchestra Simfonică București, Corurile Cantus Mundi București, Școala de Balet „Jaqueline”, Lotul de Gimnastică Ritmică al UNEFS București.

Poate fi un cadou pentru copiii voștri, pentru soții voștri, surori, frați, părinți, sau chiar pentru voi și copiii din voi.

 

 

2 comentarii

  1. Nu e devreme deloc sa vorbim despre Craciun. Timpul zboara. Suntem deja la jumtatea lui noiembrie. Atractiv spectacolul, dar oare o pitica de 2 ani jumate ar avea rabdare sa participe la el?

  2. Dacă e obișnuită cu teatrul, spectacolul, e posibil să da. Poți intra pe pagina lor de facebook și vezi acolo fotografii de la spectacolele lor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: