Jurnal de vărsător, Vise colorate

O zi la Sinaia

Sinaia rămâne unul dintre locurile mele preferate. Și dacă stau bine să mă gândesc, tot ce are legătură cu muntele devine un lucru preferat.

Sinaia este un oraș regal. Știți asta, probabil ați fost și ați văzut. Mie mi se confirmă acest lucru de fiecare dată când merg acolo. Pentru că totul are un farmec aparte, totul este pe stil vechi, însă atât de aspectos și fermecător.

Îmi place să-mi imaginez oamenii din vremurile trecute, poate de pe vremea prinților și prințeselor, a regilor și reginelor, să-mi imaginez cum erau îmbrăcați, cum și despre ce vorbeau. Să-mi imaginez cum arăta pe vremea aceea bulevardul Carol fără aceste pensiuni și magazine moderne, cum arăta casinoul sau parcul Ghica.

Sinaia

O zi la Sinaia…

Citește și Dreptul la vacanță cu Christian Tour

…s-a întâmplat oarecum pe neașteptate. Îmi doream enorm să evadez din mare de blocuri și betoane, de unde nu poți vedea cerul așa cum trebuie. Îmi doream un pic de ger și aer în nări, de ceva măreț precum un munte, de o aventură și mișcare. Așa s-a născut ideea de a pleca o zi la Sinaia.

Am plecat cu trenul, pentru că mi-am dorit o călătorie fără stres, așa că am eliminat ideea de a conduce până acolo, dar și ca să pot comunica cu Sara mai ușor și mai liber, ea fiind o mare amatoare de conversații și privit în ochi. Am plecat dimineața cu noaptea-n cap și ne-am întors noaptea târziu.

Am mâncat de prânz, am băut bine-meritata cafea cu ochii zgâiți la geamul imens, privind forfota de-afară, ne-am plimbat, am urcat până la castelul nostru preferat, am mâncat porumb, clătită și nuga, târgul de Crăciun încă era deschis. Multă joacă și plimbare, fără stres sau obiective de atins.

Sinaia

Eram conștientă că vom putea face mare lucru, trasee montane sau muzee de vizitat și nici nu m-am stresat cu asta, pentru că scopul principal fusese atins: o zi la Sinaia.

Masa de seară am luat-o într-un loc nou pentru mine, o dată pentru că nu știam de el și a doua  ca decor. Decorat în stil indian, Ramayana, și deși nu avea mâncare cu specific indian, ca prezentare a fost de nota 10. Iar copilul a primit fișă de colorat!!

Sinaia
Sinaia
Sinaia
Sinaia

 

8 comentarii

 1. Valeria Chertes

  Foarte frumos,un loc care trebuie neapărat vizitat.

 2. Cristina Dragomir

  o singura data am fost si eu la Sinaia si atunci nu am prins vreme grozava, asa ca ne-am rezumat la o vizita la Peles.

 3. Foarte frumoase pozele! Big like!

 4. Ai un blog foarte frumos, felicitari 😉

 5. Sinaia este si orasul iubit de sotia mea. L-am vizitat de mai multe ori cu auto si avem in plan sa ajungem si cu trenul , ca regii 😀
  Intr-o vizita am prins etapa de raliu , super fain !

 6. Noi cu trenul am mers ultima oară!

Lasă un răspuns