Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Nod'n gât

Obiceiuri la români

Deja pentru mine tot ce nu-i înţeleg sensul şi afectează bunăstarea mentală,refuz.
Evit cam tot ce mă deranjează,tot ce nu-mi înţelege condiţia,tot ce mă zgârie psihic.
Cele mai multe lucruri sunt cele legate de tradiţii,obiceiuri ,etc.Spun drept că nu respect nici unul.Posibil din inconştienţă sau nepăsare să respect vreunul neintenţionat.Dacă ar fi după voia mea ar dispărea tot ce-i prostesc şi fără sens.
Dintre toate obiceiurile mă deranjeză cele legate de înmormântări.A murit omul şi restul lumii se gândeşte ce să facă de mâncare.Mortul stă 3 zile în casă,iar seara la priveghi nu se plânge ci se spun glume,se râde.E absolut prostesc şi idioată faza asta.E un lucru sadic ce ar trebui interzis ,precum şi toate pomenile cu tentă de socializare ,unde toate babele bârfesc şi lumea îşi ia la pachet mâncarea care n-a putut să o mănânce la masă.

Ce nu am înţeles eu niciodată de ce când e sărbătoare,adică cruce roşie nu ai voie să te speli.Adică munceşti 8 ore cărând saci sau stând în bucătărie  etc,vii acasă obosit ,vrei să faci o baie şi …constaţi că e cruce roşie în calendar. „Şi cu ce vrei să te ajut,prietene?”
Bineînţeles aici se include duminica,Crăciun ,Paştele ,care apropo ţin câte 3 zile.

Mai sunt tot felul de ritualuri de căsătorie.Naşa trebuie să-ţi cumpere voalul ,naşa trebuie să te gătească,trebuie să-i cumperi cadou naşei,trebuie să porţi numai lucruri noi,trebuie să-ţi pună bani la sâni şi de banii ăia să-ţi cumperi ceva doar pentru tine,etc.

Cui îi pasă cu adevărat de toate astea? Cine crede cu adevărat în ele?Lumea le urmează doar pentru că aşa trebuie şi că aşa se face de când lumea.
Nu dau doi bani pe ele pentru că ele nu-mi uşurează viaţa ci mi-o încarcă.Chiar trebuie să ţin minte toate astea plus câte or mai fi?
De ce prieteni să ne complicăm viaţa?De ce să trăim puţin şi prost?De ce să nu dăm importanţă lucrurilor cu adevărat importante?

4 comentarii

  1. Nici eu nu dau importanta acestor obiceiuri, mi se pare ca unele dintre ele au fost create de om din lene si din prea multa imaginatie.

  2. Asa este, sunt de acord cu tine. La nunta mea am incercat pe cat posibil sa renunt la cat mai multe din asa zisele obiceiuri. Spun pe cat posibil pentru ca nu am reusit in totalitate. Oricat m-as fi straduit, tot s-a gasit cineva sa le puna in aplicare… Nu inteleg care-i motivul…

  3. Din prea multă imaginaţie,însă culmea e că aceste obiceiuri sunt diferite de la zonă la zonă şi nu înţeleg de ce.

  4. spune:

    Pai fiecare cu imaginatia lui. Sau…depinde, poate ce visau noaptea, ziua…pac, obicei :))

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: