Nod'n gât, Prostia e o artă

Permis de mers pe stradă

În legislaţie există o formă care îţi arată numeroasele  drepturi pe care le ai sau dându-ţi dreptul de a  accesa o comunitate sau să faci ceva : permisul/ carnetul.
Dacă stau să-mi amintesc avem aşa: permisul de a conduce autovehicule,permis de port-armă,permis de a pescui în apele statului,permis de a practica anumite profesii,permisul/carnetul de proprie răspundere(buletinul-14 ani) ,diplome de orice fel (până la urmă tot un fel de permise sunt),decizia de pensionare,care îţi dă dreptul,îţi permite să mergi cu autobuzul gratuit pe o linie,permisul de handicap şi etc  !!!
Eu propun să se inventeze/aprobe permisul de mers pe stradă.Să se dea un examen scris şi practic .Să se predea norme de conduită şi bun simţ pe stradă.Să existe probe practice de genul :cum ne comportăm la magazinul de pâine,la urcare în autobuz,la rând la alimentară.Cine nu acumuleză 100 pct din 100 pct nu are dreptul să iasă din casă nici măcar până la pâine sub nici o formă,nici dacă moare de foame,nici nici !
Pentru că e o întreagă aventură să mergi într-o piaţă aglomerată mai ales dimineaţa,lucru ce urăsc oricum.Arată ca după revoluţie,cu o lume înfometată,ca într-o junglă cu fiare ahtiate după carne.
De aceea ,pentru mine mersul în piaţă e ca atunci când mergi să te plimbi şi ajungi la o margine de pădure şi pe un copac scrie:atenţie urşi !
Partea bună cu permisul de mers pe stradă ar fi că am merge mult mai lejer în autobuz,fără babe rujate care se uită urât la tine că tu stai jos şi ele nu,mârlani prin piaţă care te îmbulzesc sau care îţi spun să te mişti mai repede sau idioţi care  pun monopol pe străzi de-o palmă,ei exersând mersul melcului.
Păi ori suntem civilizaţi ori nu?

4 comentarii

  1. eu zic "da":D să punem în aplicare ideea ta, pentru că e faină rău;)

  2. Si eu sunt de acord. Sa vezi ce era astazi in Carrefour…parca m-am trezit la zoo, pe bune.

  3. Dacă ar rezolva problemele din traficul pietonal, te susțin în ideea ta 😀 Asezonat cu o doză de bun simț, permisul ăsta ar putea regla niște lucruri 😀

  4. Anonim

    Cred ca la babele si mosii nesimtiti si nespalati care te sufoca in toate mijloacele de transport in comun ar trebui sa li se interzica de tot sa mai iasa din casa. Sa stea in vizuinile lor si sa puta acolo!

Lasă un răspuns