Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

campanii superblog

Primăvara începe cu o terasă

O pală ușoară de vânt îmi trece prin păr. Ultravioletele dansează un vals vienez la mine pe piele, pe haine, pe păr. În jur miroase puternic a nectar dulce de floare, a miere și pământ umed. Asa-i primăvara mult așteptată de mine, vă zic! Primăvara este, pe lângă anotimpul renașterii, și anotimpul marilor începuturi. Păi nu ne apucăm toți primăvara de proiecte noi, de mâncat verde și de plimbări luungi prin parcuri? Nu căutăm tot mai mult doritul soare, nu admirăm tot mai mult culorile florilor? Nu ne dorim noi cât mai multă veselie și conectare cu natura? Eu zic că cei mai mulți dintre noi așa fac.

Bineînțeles, mai este o categorie de oameni care abia așteaptă să vină primăvara ca să se poată apuca de grădinărit, amenajat și săpat în grădină. Oameni care, încă din ianuarie-februarie caută prin magazine greble, sape, semințe de flori și legume, care își fac hărțile curților. Ei bine, astfel de oameni visează cu ochii închiși și deschiși la grădina lor de vis. Un astfel de om sunt și eu și, recunosc cu mâna pe inimă, că n-am mai așteptat niciodată cu atâta ordoare să vină primăvara, să mă bată soarele în cap și în ochi, să aud fluturi și albine roind în jurul meu.

sursa foto: biano.ro

Primăvara începe cu…

Pentru mine, primăvara asta vine la pachet cu multă muncă, multă bătaie de cap, dar și o priveliște pe care mi-o doresc de multă vreme, mai ales din cauza evenimentelor din ultima vreme, pandemie și izolare. Astfel că, am început deja să-mi proiectez colțul meu de liniște, oaza de verdeață și relaxare în aer liber. Pentru că, sunt o norocoasă și dețin un loc pe pământ, la curte, urmează să-mi amenajez o terasă pentru a fugi acolo de stresul orașului.

După îndelungi documentări și discuții cu familia, am căzut de acord că avem nevoie musai de un set de scaune și o masă, iar setul care ne coafează este un set de mobilier de exterior din ratan, de unde să-mi savurez cafeaua, privind cu drag la soțul meu care se îndeletnicește la un gratar. Bineînțeles, ne dorim și flori multe în jurul nostru, rafturi și polițe din lemn, fibre naturale, felinare și o băncuță din lemn cu multe perne colorate.

sursa foto:biano.ro

Avem în plan și o mini grădină cu plante aromatice, care v-a pune pe fugă țânțarii enervanți, dar și de unde îmi voi lua aromele pentru felurile de mâncare pentru prânz și cină. Clopoței de vânt, o umbrelă de soare, un paravan de trestie și deja terasa noastră prinde contur, devine intimă și a noastră.

Așa că, cât de curând plecăm la cumpărături în căutarea acelor pieselor care să ne aducă bucuria mult dorită.

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2022.

1 comentariu

  1. […] Primăvara începe cu o terasă […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: