Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Jurnal de vărsător Scriu

Ravensburger ne pune mintea la contribuție

Recunoaște, de când nu ți-ai mai pus mintea la contribuție cu un puzzle cu mulllteee piese?

Crezi că puzzle-urile sunt pentru copii? Mai gândește-te!

Ravensburger este o companie germană, care a apărut pe piață cu board game-uri, în 1884. Ulterior, compania s-a dezvoltat și a început să publice cărți cu ilustrate pentru copii, jocuri si produse creativ educative. În 1964 produce primul puzzle și începe să-și deschidă filiale în multe orașe din Europa. Conduce detașat, chiar și în prezent, este lider pe piața de puzzle din Europa și singurul producător de puzzle-uri premium.

În copilăria mea aveam puzzle la grădiniță, acasă nu-mi amintesc să fi avut puzzle-uri. Iar cele de la grădiniță erau și așa puține, noi mulți…însă era considerată o activitate intelectuală, o activitate ce necesita răbdare, concentrare.

La Danube Bloggers Meet, Ravensburger ne-a fost alături și ne-a oferit câte un puzzle premium de 500 de piese.

ravensburger
ravensburger

Poate pentru unii poate părea pueril, însă a rezolva un puzzle îți trebuie ceva mai mult decât entuziasmul unui copil de 8 ani. A rezolva un puzzle înseamnă mai mult decât a îmbina niște piese între ele ori a le găsi un sens împreună.

Este vorba despre concentrare, logică, răbdare, voință. Fie că vorbim despre puzzle-uri cu 30 de piese, 50 sau 100. Dacă ne referim la cele de 500 sau chiar peste…deja vorbim despre un munte de fiecare dintre toate amintite mai sus.

Noi am început puzzle-ul primit de la Ravensburger, recunosc că nu l-am terminat, l-am lăsat așa început pe o masă mare din sufragerie, și mai tot potrivim câteva piese pe parcursul zilei. Pentru că nu avem antrenament merge destul de greu, este solicitant, fizic și psihic. Pentru că trebuie să ne ajute și lumina, iar pishic să avem răbdare cu carul.

ravensburger
ravensburger

Dar nu-i problemă, școlile sunt închise, noi avem timp să facem puzzle-ul acesta toată săptămâna viitoare și ce-a mai rămas din asta. Apoi îl stricăm și îl facem din nou. Eventual îl împrumutăm și prietenilor, pentru că este rezistent și nu ne facem griji că s-ar putea strica.

După ce-l terminăm ne vom cumpăra și altele, pentru că oferta lor este variată, cu puzzle-uri pentru toate categoriile de vârstă, cu teme frumoase, ca Frozen, Spiderman, Disney, peisaje. Culorile sunt vii, iar piesele se îmbină perfect, datorită tehnologiei Soft-Click.

Ravensburger
Ravensburger

Puzzle-ul este o activitate plăcută, educativă, și o modalitate de a-i ține pe copii, dar și pe adulți departe de ecrane!!

Convinge-te singur, intră pe site-ul lor și descoperă multitudinea de puzzle-uri.

1 comentariu

  1. Valeria Chertes spune:

    Și noua ne place sa facem puzzle.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: