Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Jurnal de vărsător

Secrete și speranțe-Carolyn Brown

„Secrete și speranțe” sau în engleză- „The lady*s room” este o carte delicios de ironică și cu umor de calitate, scrisă de Carolyn Brown.

Personajul principal, o femeie de 40 de ani află chiar în toaleta doamnelor un secret ce îi va schimba viața radical. Soțul ei a înșelat-o pe toată durata căsniciei. Trudy este o femeie care nu și-a putut trăi viața complet, pentru că soț…pentru că copil…pentru că viața de casnică.

Secrete și speranțe
Secrete și speranțe

„Săraca de Trudy, Dumnezeu s-o ajute!”

Moartea unei mătuși este momentul care declanșează schimbarea personajului principal, și o face să-și dorească să o ia de la capăt. O nouă viață într-o nouă casă.

Dar casa cea nouă pe care mătușa Gert i-o lasă moștenire nu este o casă ca toate casele. Are în spate un trecut tumultos, greu de suportat, cu multă încărcătură emoțională. Aici, Trudy descoperă un secret pe care mătușa sa l-a ținut ascuns și își dă seama că Gert nu era așa nebună și plictisitoare cum o credea ea și ceilalți oameni din orășel.

M-am îndrăgostit de stilul lui Carolyn Brown

Dacă așa scrie în general Carolyn Brown, clar este o scriitoare pe gustul meu. Are un stil amuzant, ironic și ușor, și deși cartea a fost finalistă la premiul RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America, nu este siropoasă și nici simandicos de sf-istică (nu cred că există cuvântul ăsta). Conține detalii frumoase și precise despre decorul casei și ale peisajelor, lucru ce te face să visezi și să oftezi cu gândul la ele.

Romanul se citește ușor, repede, nu am întâmpinat dificultăți în citirea lui, are replici relativ scurte. Dialogurile între personaje sunt firești, deduci ușor cine vorbește. Totul e clar și la obiect. Iar subiectul cărții cade pe schimbarea interioară a personajului, nu neapărat pe noua poveste de dragoste. A cui? Aflați dacă citiți.

Pe goodreads are recenzii bune, iar ratingul e 3,96 din 5.  E bine pentru o lectură de-o zi.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: