Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Fără categorie

Taci, dacă n-ai nimic de spus!

Mă uit la pagina asta goală de articol nou de ceva timp. Mereu, când deschid o nouă pagină am impresia că nu mai știu ce voiam să scriu, să zic, să transmit. Am impresia că orice aș scrie ar fi inutil, imprudent și irelevant. Și atunci tac. Pentru că așa e și în viața de zi cu zi.

Atunci când n-ai nimic inteligent de spus, mai bine taci!

Imagine de Robin Higgins de la Pixabay 

M-am prins de multe ori în discuții care nu erau ale mele. Discuții cu subiecte sensibile, care nu pot fi discutate la marginea blocului, în autobuz, în stație sau la locul de muncă, cu persoane pe care le-ai cunoscut cu 3 luni în urmă. Nu poți să discuți subiecte sensibile cu persoane pe care de abia le cunoști, subiecte delicate și personale, de pildă vaccinul anti covid 19. Pentru că, dacă te bagi în asemenea discuții, indiferent pe ce baricadă ești, riști să ieși șifonat.

De ce oamenii nu pot avea discuții pașnice, constructive?

De ce nu pot avea oamenii discuții civilizate, constructive și pertinente în jurului unui subiect de o mare amploare în zilele noastre? De ce nu pot ei avea discuții civiliate, fără să acuze că (nu) te-ai vaccinat dintr-un anume motiv, pe care îl știu ei mai bine decât tine?

De ce, dacă ai pretenția să fii respectat pentru alegerea ta, de ce nu respecți alegerea celui de lângă tine?

Și atunci…

Atunci când n-ai nimic inteligent de spus, mai bine taci!

Dacă ceea ce urmează să spui jignește, judecă, acuză în van, fără argumente și motive, mai bine taci!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: