Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

România noastră

Taxe…

Dacă te gândeai că guvernul (cu g mic) are grijă de situaţia economică a populaţiei…ei bine ai dreptate .Dar doar pentru o parte.Pentru ei adică.Vor avea de unde să fure mai mult.Şi de unde crezi?Din taxa pe dulciuri şi fast -food.Taxă pe vicii.De ce nu face o taxă pentru faptul că respirăm,că şi ăsta e un viciu sau pentru faptul că facem sex,taxă pe mersul pe trotuar,taxă pe vorbit,pe vorbit la telefon,taxă pe faptul că existăm.

Din punctul meu de vedere taxele astea pe vicii sunt nişte aberaţii care oricum nu vor da roade,adică să convingă populaţia să nu mai fumeze,mai nou să nu mai mănânce prost.
Dar parcă era democraţie nu?Adică aşa cum avem dreptul să ne alegem preşedintele,aşa avem dreptul să facem ce ne taie capul cu vieţile şi corpurile noastre.

E imposibil să fii sănătos în ţara asta.Şi poate e deja prea mult când spun asta,a devenit un clişeu să te plângi de faptul că „nu se poate în ţara asta”,dar chiar nu se poate.Şi acum am să particularizez,că sunt convinsă că există şi cazuri fericite,însă la unele locuri de muncă(la mine de exemplu) nu prea ai condiţii ca să menţii un stil de alimentaţie şi viaţă sănătos.Fie că nu ai pauză de masă,fie nu ai efectiv cum să te speli înainte de „masă”,fie n-ai toaletă; şi uite aşa te îmbolnăveşti de rinichi că n-ai toaletă,te îmbolnăveşti de hepatită că nu te-ai spălat şi te îmbolnăveşti şi cu nervii când îţi vezi situaţia.

Ideea lor în sine e bună…însă sistemul e făcut prost,sunt multe neajunsuri în ţara asta,sunt mulţi hoţi,multe merg prost spre deloc.Degeaba am intrat în UE,pentru că vom rămâne mereu în urmă fie cu mentalitatea,fie cu sistemul ajutat de nişte legi nesimţit de cretine.

Şi cel mai tare mă deranjează în toată chestia cu taxa pe vicii este că primul motiv ar fi că vor să scoată ţara din criză aducând mai mulţi bani la buget,nu că vor să îmbunătăţească starea de sănătate a norodului.Păi aşa?Aşa intrăm noi în criză personală şi n-o să mai avem să vă dăm vouă să băgaţi în buzunare idioţilor.

Şi …nu cred că vor rezolva ceva.Mă refer la îmbunătăţirea stării de sănătate,poate vor stânge nişte bani şi ei sunt siguri de asta,de asta au şi inventat taxa pe fast-food.Dar nu încurajez acestă mâncare,doar că în unele situaţii trebuie să o mănânci şi p-asta,n-ai încotro.

Ideea e că…de murit tot murim,cu sau fără fast-food,dulciuri ori ţigări,diferă modul în care murim şi când.

6 comentarii

 1. Taxa asta nu va face pe nimeni sa renunte la vicii, pana la urma de asta sunt vicii..pentru ca nu poti renunta la ele.Scopul nu e o tara fara vicii ci mai multi bani in buzunarul lor, e criza nu…tre' sa faca si ei rost de banuti cumva.Astia ce viseaza noaptea fac ziua…

 2. Ai dreptate.Aşa am spus şi eu ,chestia asta o fac ca să aibe ei de unde fura mai mult,nu că-i preocupă pe ei sănătatea noastră.

 3. spune:

  Eu recomand o taxa pentru hartie igienica, pentru ca traim intr-o tara de Cacat (cu C mare de la Cacat) unde toti se caca pe ei.

 4. Astia nu stiu din ce sa mai scoata bani. Oricum nu vor rezolva nimic, omul tot isi va cumpara.
  Ce ma enerveaza pe mine este faptul ca baga standardele UE in fata…dar cacat, toate se scumpesc, apar taxe peste taxe…dar venitul…frate salariul, cand va ajunge ca in UE?

 5. Salariul o pulă !!!

 6. Anonim spune:

  Ce-mi place cand te enervezi … esti atat de vulgara 😀

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: