Fără categorie

Tertipuri pentru păcălit maimuțele cu ciorbă

Dacă aș fi primit câte 1 leu pentru fiecare „eu nu mănânc ciorbă”, acum aș fi fost milionară.

Deși mereu prezentă în meniul familiei noastre, Sarei mele nu i-a plăcut ciorba aproape niciodată.

Reușeam cu greu s-o conving, prin gust, sfaturi, cicăleli, vorbe, cât este de bună și importantă ciorba pentru sănătatea ei. Bineînțeles, argumentul acesta nu prea funcționează la copiii mici.

Prefera să stea flămândă decât să mănânce ciorbă, ori mânca doar „zeama”. Mereu era un chin masa la care aveam ciorbă inclusă în meniu, atât pentru ea, cât și pentru mine. Nu știam cu să abordez situația-problemă.

Era pentru faptul că nu-i plăcea gustul, era un dezgust pentru felul cum arăta ciorba, sau pur și simplu avea nevoie de o poveste cu ciorbă?

Știți că unii copii, deși nu au motive întemeiate să refuze ceva anume, au nevoie să li se arate povestea din spatele scenei.

Și cum copiilor le plac poveștile…

Am scotocit prin ungherile minții și am inventat niște tertipuri cu care să o păcălesc pe maimuțica mea. Nu sunt cine-știe-ce trucuri, ci pur și simplu câteva detalii în plus care, cu siguranță, au făcut diferența.

Mă credeți sau nu, a funcționat. O perioadă 🙂

1.La începuturi, când nici măcar nu voia să guste din ciorbă, mă vedea cu borșul cu care acream ciorba. Plăcându-i borșul la gust, am profitat de acest lucru și i-am spus povestea cum acest borș ajunge, de fapt, în ciorba noastră. Și așa a gustat ciorbă prima oară!!

2.Ciorba cu paste alfabet sau personaje din poveste.

Vă dați seama cât de tare au încântat-o pastele cu prințese puse în ciorbă, nu? Momentan testăm pastele alfabet pentru că este în perioada aia, clasă pregătitoare-clasa I.

Paste alfabet

3. Ciorba dreasă cu smântână. O împătimită a smântânei, a lactatelor, în general, nu putea refuza o ciorbă dreasă cu smântână.

4. Supe creme. Supa se mănâncă dulce, dar o putem include în aceeași categorie, chiar dacă nu este o ciorbă, tot o zeamă cu legume este.

Pot aminti aici și de supa cu găluște și supe creme cu crutoane. Merge brici. Mai ales cu crutoane de casă, date cu ulei de măsline și usturoi și ierburi.

Acestea fiind spuse, vă doresc poftă bună și noroc la păcălit maimuțele. La momentul la care le-am folosit eu, au dat dat roade.

Dacă aveți alte trucuri, vă rog să le scrieți la secțiunea comentarii, sau dacă ați încercat vreun truc și a funcționat, da-ți un semn, m-ar bucura!

 

Etichete:

2 comentarii

  1. Cristina Dragomir

    din fericire, eu am noroc. Nepoata pentru care fac pe bona din cand in cand nu face prea multe mofturi la mancare, iar ciorbica este chiar printre preferatele ei, numai sa nu fie foarte acra, doar putin acrisoara.

  2. Chiar că ai noroc! 🙂

Lasă un răspuns