Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Scriu

Tu de unde îți mai cumperi cărți?

Stăteam zilele trecute și mă gândeam cum am început să citesc, asta după ce auzisem că avem de pregătit pentru un examen la facultate  „Căpitan la 15 ani”. Eram pe o parte bucuroasă, pentru că citisem cartea, aveam habar despre ce este vorba în carte, dar partea proastă este că am citit-o în urmă cu 15 ani, 16 chiar.

Îndemnați de diriginta noastră, care era profesoară de franceză, am citit cartea pe nerăsuflate, deși era prima carte de asemenea anvergură. După ce am citit-o mi se părea că-l apucasem pe Dumnezeu de picioare.

Mi se păruse că citisem cartea cărților!!!

Povestea cu cărțile a început de mai demult, de prin perioada școlarității mici, când împrumutând cărți de la biblioteca școlii, mă fascinase rafturile imense de cărți, de sus până jos, rafturi burdușite de cărți cu parfum deosebit.

Asta era fascinant la biblioteca școlii:parfumul hârtiei, sunetul foilor răsfoite și bibliotecara ce știa fiecare cărticică unde era așezată. Știu că avea o logică așezarea lor pe rafturi, însă eu nu știam la momentul acela asta. Credeam că bibliotecara petrece atât de mult timp în bibliotecă, așezând cărțile, de le învățase pe de rost.

Într-un fel…aveam dreptate.

Când am făcut saltul cel mare…biblioteca județeană…tot ce știam despre bibliotecă și cum trebuie să arate se năruise. Pe lângă aerul retro pe care îl emana, era și o liniște ce plutea peste tot. Vrafurile de cărți ce stăteau pe mese și pe rafturi așteptau cu nerăbdare să fie deschise, răsfoite, citite din scoarță-n scoarță.

La timpul acela, librăriile era puține, iar cărțile pe care le vindeau atingeau prețuri colosale. Astăzi, piața de carte s-a dezvoltat frumos, și cred că e în plină ascensiune. Mă bucur când lumea petrece timp în librării, când cineva rupe din banii de țigări sau de cafea, sau din banii de haine pentru a economisi pentru o carte nouă.

Cine cumpără cărți noi știe despre ce vorbesc. Cunoaște bucuria unei comenzi de carte, așteptarea și deschiderea coletului, mirosul de hârtie și cerneală.

Aș vrea să vă fac cunoscută o librărie online, cărți beletristică, ce vă va încânta peste măsură. Cuprinde o gamă largă de cărți și o gamă largă de edituri.

De la romane până la memorialistică; de la cugetări până la piese de teatru; de la poezie până la science fiction. Dintre edituri amintesc Nemira, Litera, Paladin, Corint, All și altele.

Mie mi-a atras atenția, și de-ar fi să fac în momentul acesta o comandă, așa alege Ajutor! Iubesc si doare. Ghid de igiena emotionala – Andrei Vulpescu

Pentru că mereu avem de lucrat la partea emoțională.

”Ajutor! Iubesc si doare” este ca o mana intinsa atat persoanelor care au pierdut busola, cat si celor care vor sa-si perfectioneze anumite abilitati. Aduce in dezbatere un concept nou, proaspat – igiena emotionala – o carte care te ajuta sa te inveti, sa te studiezi, sa lucrezi cu tine si, de ce nu, sa inveti sa-ti controlezi gandurile, deciziile si sa-ti intelegi emotiile. Este un ghid si te va ajuta doar in masura in care ii vei permite sa te ghideze.

Piesa de rezistență este categoria bestseller a librăriei. Și îmi place aici că se comercializează și alte titluri, nu numai acele titluri întâlnite pe toate librăriile online sau întâlnite pe blogurile și forum-urile de carte.

Te invit să arunci un ochi pe librăria asta, www.carti-beletristica.ro, și să-mi spui ce carte ți-ar plăcea să-ți cumperi de acolo.

2 comentarii

  1. foare faina recomandarea ta!

  2. Mă bucur că-ți place!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: