Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Scriu

Un city break la Paris, s’il vous plaît!

Și vine un moment din ăla greu din viața ta, când absolut nimic nu te mai mulțumește, nimic nu mai funcționează, nimic nu-ți intră în voie. Vorba cântecului:„cearșafurile nu mai îmi zâmbesc…”

E un moment mort din viața ta, când orice ai face parcă nimic nu te poate scoate din punctul mort în care te afli, niciun creion magic nu poate desena pe fața ta tristă un zâmbet amărât, niciun artist nu te poate picta vesel, așa cum îi stă bine unui om sănătos la trup și suflet. Toate glumele din lume de le-ai auzi nu te-ar face să râzi.

E clar că ești suferind și se cere tratament corespunzător.

Ai vrea…ceva! Ceva bun de tot, atât de bun încât să te scoată din borcanul cu depresie în care ai căzut atât de adânc. Ceva atât de puternic de convingător, încât să înveselească și pe Cel Mai Trist Om Din Lume.

Ai vrea ceva franțuzesc. Ceva franțuzesc și spontan. Ceva incitant și romantic, ceva sincer, comod, revigorant și atrăgător. Ceva cu bun gust, cu un trecut istoric interesant și captivant. Dar în același timp actual, modern, sofisticat.

„-Dar ce-ți dorești, dragă, de la viața asta, un halat pufos, de baie și un ceai de tei?”

Ignorați, vă rog, gândul de mai sus. Uneori, mintea îmi mai joacă feste. Uneori, mă simt atât de bătrână, încât, o seară de film, la laptop, cu un pahar de vin, mi se pare aventura vieții mele.

„-Dar ce zici de Paris, măi dragă? Ce zici de un city break în Paris, de fapt?”

Mda, o plimbare pe malul Sennei, recunosc, nu mi-ar displace absolut deloc. Poate și o porție de verde în grădinile Versailles, o porție de istorie la Turnul Eiffel…și…

„-Poate o porție de gâfâială pe scările turnului Eiffel. ”

„-Păi nu…că iau liftul și văd și Parisul de la înălțime.”

„-Și n-ai văzut cât costă? Vrei să sărăcești instant, numai când auzi prețul?”

„-Și cui îi pasă? Cer bonul fiscal și decontează șefu.”

„-Vezi că poți să și cinezi acolo!”

 

Parcă mă și aud spunând: „Je veux aller au 82 Boulevard de Clichy, 75018, s’il vous plaît.” Adică la Moulin Rouge. Deja aș vorbi franceza de cum aș ateriza pe aeroport. Aș fi acestă franțuzoaică autentică, născută și crescută la Paris. Moralul ar atinge cote alarmant de ridicate, până aproape de limita spargerii recordului absolut, nemaiauzit.

Cheful de viață (cel de muncă se activează după ce vin din city break) s-ar trezi ca un somnoros dimineața, când îi miroase a cafea proaspăt făcută, imaginația și optimismul ar sări în sus de bucurie că au revenit în sufletul și mintea mea.

Dar acum că mi-am planificat obiectivele turistice de vizitat, știu sigur că trebuie să ajung într-o boulangerie, să-mi iau faimosul croissant, să beau o cafea pe o terasă și să respir aerul franțuz…trebuie mai întâi să-mi fac rezervare la hotel și la avion.

La un search pe faimosul google, găsesc o varietate de oferte city break, așa că voi alege city break Christian Tour pentru vacanța mea de reveneală tomnatică. Slavă Sfântului Paris că găsesc aici și bilete de avion Christian Tour ca să nu mai alerg ca găina fără cap și după bilete de avion.

Bineînțeles…soțul meu e în culmea fericirii. Abia așteaptă un french kiss pe malul Sennei. Hai, iubitule, ți-ai făcut bagajul?

„-Un city break la Paris, s’il vous plaît!”

 

 

 

Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2018.

 

 

 

3 comentarii

  1. French Kiss la Paris? Ia aveti voi grija ce faceti in city break-ul asta, nu cumva sa va intoarceti mai multi! Oricum, imi place cum gandesti si va doresc sa va simtiti bine. Parisul chiar este un oras de vizitat mana in mana cu persoana iubita.

  2. Să venim 3 de la Paris, zici? Nu sună rău!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: