Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Nod'n gât România noastră

Unii îl urăsc pe decembrie


Căţeaua mea îl urăşte pe decembrie.Aaa nu e anti-sărbători sau antisociabilă,doar că îi este frică de petardele alea cretine care îţi răsună până în creieri;şi mie îmi este frică de petarde şi nu am aprins niciodată una şi nici nu-mi doresc,dar ea se ascunde în dulapul meu cu haine ,în cămară printre sticle,intră până şi în baie ,unde de obicei nu intră că are o fobie faţă de apă,se suie la mine în braţe când stau la calculator,se bagă sub pat,ţipă,plânge.

La noi în oraş perioada asta vine mai devreme cu o zi,pentru că pe 30 noiembrie se ţin sărbătorile oraşului ,se face circ prin oraş şi bineînţeles că se pocneşte.

Toată luna va fi terorizată,nu mai poate să mănânce normal,nu mai are poftă de mâncare,afară nu mai stă şi tare îmi place să se joace cu o prietenă de-a ei,prin casă se tot plimbă,fuge dintr-un loc în altul,şi nu putem să o ajutăm deloc.Iar apogeul va fi de revelion când vor răsuna mii de pocnituri la toate tresărind.

Dar…peştişorului meu îi place rockul,clasica,simte muzica ,fuge p-colo prin acvariu (de fapt borcan) dar nu ştiu cum se va comporta când vor răsuna petardele prin cartier.

Şi…pentru că e 1 decembrie ” La mulţi ani România ! „

9 comentarii

 1. Din pacate nu se poate intelege ca NU doar cu petarde si atmosfera de razboi se poate sarbatorii ceva ;).

 2. Din păcate…

 3. Acum câţiva ani am avut un câine care de Revelion s-a speriat de petarde, s-a urcat pe acoperiş (stau la casă) şi n-a mai vrut să se dea jos. După câteva luni a dispărut, nu ştiu ce s-a întâmplat cu el.

  Apropo, pe tine ce te împiedică?

 4. Dacă îţi place poate ar trebui să încerci… ;))

 5. Eu nu urasc ziua de 1 decmbrie, nici petardele…( acum depinde la ce te referi :D) Dar nici nu sunt fericita ca este sarbatoare. Tot ce tine de Romania ma lasa rece. Sunt cam suparata pe tara asta…din multe motive.

 6. Nu este vorba de ură.
  Şi da..petardă poate avea uneori şi alt sens,dar aici m-am referit la sensul propriu,nu figurat ;))

 7. Şi căţeluşa mea s-a pierdut într-un an…s-a dus într-o scară de bloc la etajul 4(ultimul adică)şi…nu o găsea nimeni.
  Până la urmă am găsit-o şi e şi acum printre noi 🙂

 8. Da şi eu sunt supărată pe ţara asta…

 9. Prin Bucuresti se mai rarisera petardele,ramasesera doar oamenii petarda..dar acum cred ca iar se face contrabanda cu ele 🙁

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: