Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Scriu

Viitorul este e-mobility

Viitorul, acest bau-bau de care cu toți ne este frică. Ne este frică pentru că nu vom ști ce se va întâmpla cu viețile noastre, ne este teamă de neprevăzut, suntem cuprinși de incertitudine.

Când stai și te uiți în urma ta, la tot ce se întâmpla cu oamenii în urmă cu 100 de ani, 50, 30, te și miri uneori cu de au rezistat, cum de n-au înnebunit și n-au fugit mâncând pământul. Unii, cred, că au mai și făcut-o.

Știm bine că nu existau tot felul de gadgeturi care să le spele hainele sau vasele, telefoane cu gps, ceasuri care să arate caloriile consumate; tablete și laptopuri performante, sisteme de alarmă și camere web pe telefon, verificare cont bancar online.

E atât de satisfăcător să te uiți în urmă și să realizezi cum lumea s-a schimbat, cum lucrurile au evoluat, cum am învățat să utilizăm la maximum tehnologia pentru a ne ușura viețile și traiul de zi cu zi.

Asta dacă luam banalul telefon, pentru că în urmă cu câțiva ani era doar un telefon. Formai numărul unei persoane cu care doreai să vorbești…și vorbeai, atât! Nu-ți făceai selfi-uri, nu puteai să editezi fotografia și să o postezi online, nu puteai să intri în direct pe internet, doar la televizor puteai să fii în direct.

Întrebarea următoare este: Ce va mai apărea?

Telefonul care se încarcă la soare, autobuze cu gps, mașini electrice???

Da!!! Viitorul este al oamenilor deștepți, al oamenilor care vor lucruri mai bune, atât pentru ei, cât și pentru cei din jur și pentru natură.

În viitor, cel puțin în viitorul meu, lumea este mai organizată și mai conștientă de răul pe care îl face naturii , conștient sau inconștient, și mereu este disponibilă să învețe cum să nu mai facă rău.

În 30 ani poluarea va atinge cote alarmante, apele vor seca, pădurile vor dispărea, iar gunoaiele ne vor îngropa.

Așa că…președintele țării, domnul  Știe-Tot va pune în aplicare un set de reguli și măsuri de prevenire a poluării exagerate.

Așa că…fiecare omuleț din această țară va trebui să-și strângă deșeurile și să la recicleze separat. Resturile menajere vor fi distruse cu ajutorul unui aparat special, apoi duse în grădină pe post de compost. Blocurile vor avea neapărat grădină pe acoperiș, iar casele panouri solare. Fiecare om trebuie să se gospodărească, astfel încât să aibă propria energie electrică.

Deasupra străzilor aglomerate vor fi montate schele înalte pe care se vor planta plante, ce vor aduce umbră și răcoare în zilele călduroase.

Pe distanțe mici vom circula cu bicicleta, iar pe distanțe mari vom circula cu Mercedes-Benz EQC, mașina electrică, caracterizată de e-mobility.

Probabil vă întrebați de ce cu acestă mașină. Ei bine, cred cu putere că viitorul aparține celor deștepți, dar și buni, prietenoși, a celor care vor să ajute și planeta să ne suporte. Să-i dea o mână de ajutor.

În câțiva ani se va vorbi despre eficiență și vânzări auto. Pentru că lumea își va dori să nu mai audă bârâieturi de mașină, claxoane, scârțâieturi de roți și alte drăcii. Oamenii se vor întoarce la eleganță, la bun gust, la atenție pentru detalii, la omenie, la valori și principii.

În sfârșit, femeile vor vorbi și despre altceva, în afară de cosmetice, își vor da mesaj pe Whats App că s-a mai deschis o nouă stație de încărcare electrică lângă mall-ul lor preferat.

 

 

 

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2019.

 

 

1 comentariu

  1. […] Viitorul este e-mobility […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: