Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Nod'n gât

Violul este viol, indiferent în ce condiții s-a produs

Ieri, un om care se presupune că ar trebui să practice smerenia, bunătatea, corectitudinea și moralitatea, apără violul și îi găsește scuze! Un om cu școală, un preot, un prodecan al unei mari facultăți din România.

Evident, nu voi încerca să-l „distrug” pe nemernic, să-l pun la zid, să-l jignesc sau să-i doresc să i se întâmple așa ceva lui sau familiei sale. Nicidecum!!

Oameni spălați pe creiere vor tot apărea în spațiul public, oameni care se cred împărați, care cred că totul i se cuvine, că părerea lor este cea mai bună.

Depinde de noi dacă îl lăsăm să se joace cu mințile noastre, cu sufletele și sentimentele noastre. Depinde de noi dacă le acceptăm mizeriile și scârboșeniile, depinde de noi dacă îl lăsăm să ne mai denigreze.

De-a lungul timpului, femeile n-au avut voie să facă  multe lucruri:să poarte pantaloni, să voteze, să vorbească în public, să stea printre bărbați, să aibă orice fel de carieră, să stea în tribunal, să aibă mai mulți bani decât bărbații, iar la musulmani, femeile n-au voie să meargă pe stradă neînsoțite, să umble cu capul gol,  să fumeze, să conducă, ori să divorțeze.

Femeile n-au avut voie să facă multe lucruri, iar altora încă le sunt interzise lucruri absolut banale.

Există femei care încă sunt tratate ca pe o marfă, ca pe o cârpă cu care ștergi pe jos.

Există femei care sunt batjocorite de către bărbații lor, iar altele și de alți bărbați.

Nu, nu există nicio scuză pentru care să fii violată!!! Indiferent de lungimea fustei sau de adâncimea decolteului.

Violul este infracțiune și se pedepsește! Violul lasă semne adânci în sufletul unei femei, iar multe nu-ți revin după asemenea incident. Nu are cum să-ți placă să fii violată, altfel nu se mai numea viol.

Chiar dacă un copil este ceva frumos, un copil rezultat din viol nu înseamnă că ți-a plăcut să fii violată, așa cum vor să ne facă să credem această „minte luminată” de preot!!!

Ei ne pot interzice multe lucruri, ne pot interzice să respirăm, dacă vor. Dar nu ne pot interzice să alegem cu cine să facem sex sau să ne apărăm drepturile fundamentale ale omului.

Așa că, dragele mele, știu că majoritatea cititorilor mei sunt femei, încetați să le căutați scuze și acționați conform legilor. Nu-i apărați și nu vă așteptați să le pară rău!!!

 

2 comentarii

  1. Cristina Dragomir spune:

    oricine sustine ca victima unui viol este vinovata de fapta violatorului este un om nebun si periculos pentru societate. Punct. Nu are sens sa spun mai mult.

  2. De acord cu tine!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: