Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Metafore

Vreau să simt, nu să aud

Cuvintele care nu transmit nimic nu au nicio valoare pentru mine. E ca un vânt obişnuit într-o zi de primăvară, ca atunci când te-ai obişnuit cu zăpada, când ceva trece pe lângă tine şi nu-i dai importanţă. E acolo, l-ai văzut dar …n-ai avut dorinţa să stai să-l priveşti.
Cuvintele pot spune multe, da; cuvintele pot răni teribil şi pot să-ţi răsune în cap mult timp, cuvintele pot mângâia, pot alina şi să-ţi răsune în cap mult timp. Indiferent ce formă îmbracă, atunci când sunt din inimă, când sunt adevărate ele îşi ating ţinta, fac ravagii.

                               Imagine de Tú Anh de la Pixabay

De multe ori cuvintele sunt în plus. Ştii…ai o senzaţie de „ştiam, am simţit”. Asta pentru că simţirile tale, gândurile nu pot să încapă în nişte banale cuvinte. Câte cuvinte poţi să rosteşti ca să-ţi exprimi ura? …sau dorul…sau aprecierea?
Faptele vor fi apreciate mai mult. Cuvintele pot fi rostite şi doar aşa….ca să fie, ca o scoatere de ochi: „dar ţi-am zis”. Nu…arată-mi.
Faptele vor rămâne impregnate în piele. Vei închide ochii şi-ţi vei aminti un sărut, vei simţi palma primită, o mâna caldă peste a ta, o privire înţepătoare. Nu-i aşa că transmit mai multe??
Vreau să simt, sunt sătulă să aud dar fără să primesc.
Vreau să simt, nu să aud.

5 comentarii

  1. spune:

    bine de fapt auzim ceva si simtim altceva…

  2. spune:

    asta-i tipica viata de "roman" :))

  3. Vreau sa intru si eu in acest 'club'..cel al celor ce vor sa simta,nu sa auda.Foarte frumos scris,si cred ca multi dintre noi se confrunta cu aceste…probleme..ale societatii in care traim.

  4. I feel ya! 🙂

  5. Pai nu-i mai usor sa spui vorbe goale decat sa te "chinui" sa le transpui in fapte? Omul recurge la ce-i mai usor…snobismul e in floare…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: